31.10.23

Ο Σπίρτζης με τον… κόκκινο ήλιο...


...και το άγριο «πέρα δώθε» στην Κουμουνδούρου με τις διαγραφές... 

Κάτι τρέχει εκεί στην Κουμουνδούρου. Δεν εξηγείται αλλιώς η αμεριμνησία και η χαλαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν κάποιοι τη μείζονα εσωκομματική κρίση.

Μαθαίνω λοιπόν ότι ορισμένοι από τους... κυανόκρανους, για τους οποίους σας έχω μιλήσει από μέρες, εισηγούνται στον Κασσελάκη να μην πάει τελικά το θέμα των διαγραφών στην κεντρική επιτροπή.

Αλλά να βρεθεί μία συμβιβαστική λύση στο μεταξύ, ώστε να λυθεί η υπόθεση στην επιτροπή δεοντολογίας, χωρίς φυσικά να διαγραφούν τα 4 στελέχη – Φίλης, Σκουρλέτης, Βίτσας, Τζουμάκας.

Πρόκειται μάλλον για μία λογική απολύτως αντίστοιχη του ιδρυματισμού από τον οποίο έχουν προσβληθεί πολλά στελέχη της κομματικής νομενκλατούρας.

Μία λογική, που θεωρεί ότι «δεν τους βλέπει κανένας», ότι η κοινωνία δεν προσέχει τι κάνουν στα εσωκομματικά και πως όλα είναι θέμα διευθετήσεων στα κλειστά γραφεία.

Επειδή δεν έχει ξανασυμβεί αυτό με τις διαγραφές, πέρα από μία ιστορία προεκλογικά με τον Πολάκη και τον Τσίπρα, που τον είχε παραπέμψει, αλλά τελικά έκανε πίσω, πιστεύουν ότι μία ανάλογη αναδίπλωση δεν θα πλήξει καίρια και τον Κασσελάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν καταλαβαίνουν δηλαδή ότι εάν κάνει πίσω ο Κασσελάκης, τελειώνει και ως αρχηγός – καλύτερα τότε να κάνει αυτό που του λέει ο… Δρίτσας, ο οποίος τον καλεί συνέχεια να παραιτηθεί και να πάει να φτιάξει δικό του κόμμα!!!

Η καλή εκδοχή είναι ότι αυτοί οι «διαμεσολαβητές» το κάνουν για τη «συντροφικότητα» κι από «έγνοια» για την ενότητα.

Η άλλη είναι ότι το κάνουν για να είναι σίγουροι/ες ότι σε περίπτωση που για διάφορους λόγους αποτύχει ο Κασσελάκης, θα έχουν πόρτα ανοιχτή και στην άλλη πλευρά.

Στους διαδρόμους κυκλοφορεί ότι στη λογική να μην γίνουν οι διαγραφές είναι και στελέχη όπως η Ράνια Σβίγκου, ενώ για τον Γιώργο Βασιλειάδη η εντύπωση αυτή δεν είναι τόσο ισχυρή, αν και υπάρχει.  

Αλλά όλα αυτά θα φανούν τις αμέσως επόμενες ημέρες κι όλοι θα τοποθετηθούν.

Ο ήλιος ο… κόκκινος

Ο Χρήστος ο Σπίρτζης έχει βαλθεί να τους μπερδέψει και να τους ανακατέψει όλους εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ.

Από την ώρα που παραιτήθηκε από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ έχει επιδοθεί σε παρεμβάσεις που θα τις έλεγε κανείς από… τρολάρισμα, έως ολίγον προβοκατόρικες για τα δύο κόμματα.

Κάπως του τύπου, «δουλειά δεν είχε ο Χρήστος…».

Ο Σπίρτζης κατ’ αρχάς υποστηρίζει τη συνένωση ΣΥΡΙΖΑ με ΠΑΣΟΚ.

Και επειδή δεν είναι άσχετος περί των πολιτικών, γνωρίζει πολύ καλά ότι γι’ αυτό το θέμα δεν πρόκειται καμία συζήτηση και πουθενά, μέχρι τις ευρωεκλογές.

Εκτιμά όμως ότι το αποτέλεσμα εκείνης της κάλπης τον Μάιο, θα φέρει τις ηγεσίες των δύο κομμάτων μπροστά σε αυτό το δίλημμα. Και περιμένει.

Στο μεταξύ όμως πετάει τη μία τρολιά μετά την άλλη.

Τις προάλλες παραφράζοντας την ονομασία του (πρώην;) κόμματός του, μίλησε για… «ΣΥΡΙΖΑ Σταλινική Συμμαχία», όταν άκουσε ότι τα στελέχη της Κουμουνδούρου θα βγαίνουν στις τηλεοράσεις με… λίστα εγκεκριμένη από την ηγεσία.

Και χθες, υποστηρίζοντας πάντα τη συγχώνευση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, έριξε ένα ωραίο, λέγοντας ότι ένα τέτοιο σχήμα θα μπορούσε να έχει σήμα τον ήλιο κι ας είναι κόκκινος – αντί για πράσινος!

Με κάτι τέτοια, βλέπω να μένουν χωρίς δουλειά όσοι γράφουν κείμενα για επιθεωρήσεις..

Ο Ανδρέας και οι ευρωεκλογές

Υπέπεσε στην αντίληψή μου μέσα στο σαββατοκύριακο ένα tweet του Ανδρέα του Λοβέρδου.

Μου έκανε εντύπωση, όχι για το περιεχόμενο ομολογώ, αλλά για το «πώς κι έτσι;», που λένε. Υπό την έννοια ότι ο Ανδρέας έχει αποσυρθεί από τα τρέχοντα και δεν κάνει παρεμβάσεις επί της επικαιρότητας.

Το ενδιαφέρον εδώ ήταν ότι ο πρώην υπουργός, που αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ λίγο καιρό μετά την ήττα του στη μάχη της ηγεσίας από τον Νίκο Ανδρουλάκη, είχε έναν έπαινο να απευθύνει στην κυβέρνηση για το λευκό που έριξε στην ψηφοφορία του ΟΗΕ για τη Γάζα.

«Η στάση της Ελλάδας στην ψηφοφορία του ΟΗΕ δεν ήταν μόνο σωστή αλλά ήταν και επιβεβλημένη» σημείωνε μεταξύ των άλλων.

Πριν προλάβω να βγάλω συμπεράσματα, είδα ότι στα σόσιαλ μίντια σηκώθηκε καπνός για ενδεχόμενη προσχώρησή του στη ΝΔ – όχι καινούργιο σενάριο, αλλά αναθερμάνθηκε.

Βρήκα λογικό να ρωτήσω. Όχι ευθέως τις εμπλεκόμενες πλευρές διότι δύσκολα λέγονται ευθέως πράγματα που συμβαίνουν. Αλλά επικοινώνησα με πηγές, που έχουν μία πιο ψυχρή προσέγγιση στα πράγματα. Και μου είπαν ότι το σενάριο να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ ο Ανδρέας είναι υπαρκτό. Για κάποιους και σίγουρο. Όμως κρατώ το σίγουρο διότι δεν ξέρεις πού είναι η αλήθεια σε αυτά τα πράγματα και κυρίως τι θα συμβεί μέχρι την τελευταία στιγμή – έχουν χαλάσει και πιο σίγουροι και πολυδιαφημισμένοι γάμοι...

Κάλχας

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: