30.10.23

Ένας φάκελος για τον Κασσελάκη...


Με έναν φάκελο και δύο βιβλία στις βαλίτσες του έφυγε από τη Θεσσαλονίκη ο Στέφανος Κασσελάκης. Το πρωί της Παρασκευής οι... κάτοικοι του οικισμού των Κωνσταντινουπολιτών τον περίμεναν έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων του συντονιστικού κέντρου του ΕΚΑΒ στην Πυλαία, δίνοντάς του έναν φάκελο. Αυτός περιλάμβανε ένα υπόμνημα και ένα φυλλάδιο  κατά της κατασκευής του Flyover στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Κασσελάκης, αφού διέτρεξε το φυλλάδιο, σχολίασε το σύνθημα των κατοίκων: «Fly στα κέρδη τους over στις ζωές μας» ενώ στάθηκε και στο ποσό των χρημάτων που έχει εγκριθεί για την κατασκευή του (373.000.000 ευρώ). «Γιατί τόσα πολλά λεφτά;» αναρωτήθηκε ο κ. Κασσελάκης και δεσμεύτηκε ότι θα μελετήσει τον φάκελο και θα επανέλθει στο θέμα.

Εκτός όμως από τον φάκελο, το βράδυ του Σαββάτου εθελοντές-εκλογικοί αντιπρόσωποι χάρισαν στον κ. Κασσελάκη ως ενθύμιο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη δύο βιβλία.

Τα βιβλία  έδωσε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο καθηγητής της Νομικής του ΑΠΘ Γιώργος Νούσκαλης. Πρόκειται για το σπουδαίο βιβλίο του Μαρκ Μαζάουερ «Θεσσαλονίκη η πόλη των φαντασμάτων»  που επικεντρώνεται στην ιστορία της πόλης αλλά και το πετυχημένο δίγλωσσο λεύκωμα (ελληνικά-αγγλικά) «Η Θεσσαλονίκη σε εικόνες-120 καρέ μέσα από τον φακό τεσσάρων δημοσιογράφων». Μια δουλειά τεσσάρων δημοσιογράφων με χόμπι τη φωτογραφία, στην πόλη της Θεσσαλονίκης,  του Μπάμπη Γιαννακίδη, του Λάζαρου Θεοδωρακίδη, του Χρήστου  Καραγιαννόπουλου και του Γιάννη Κεσσόπουλου.

«Θα πάρω το λεύκωμα στο σπίτι μου στην Αμερική για να δείχνω στους φίλους μου τις ομορφιές της πόλης» είπε στον καθηγητή του ΑΠΘ ο κ. Κασσελάκης, ευχαριστώντας τον...

Tίμος Φακαλής

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: