30.10.23

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για τον τραυματισμό της 16χρονης...



 Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας για τις συνθήκες υπό τις οποίες προκλήθηκε ο τραυματισμός της 16χρονης στο Νέο Ηράκλειο το περασμένο Σάββατο, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνης Ελευθεριάνος.

Ο... κ. Ελευθεριάνος, στην παραγγελία του για την έναρξη της έρευνας, ζητά να διαπιστωθεί αν στην υπόθεση του τραυματισμού προκύπτουν στοιχεία για την τέλεση των αδικημάτων σε βαθμό κακουργήματος της απόπειρας ανθρωποκτονίας ή της πρόκλησης βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Η εντολή του εισαγγελέα είναι να διενεργήσει την έρευνα το Τμήμα Ανθρωποκτονιών υπό την εποπτεία εισαγγελικής λειτουργού η οποία ανέλαβε ήδη την προκαταρκτική εξέταση.

Ανάμεσα σε αυτά που η Εισαγγελία ζητά να γίνουν κατά προτεραιότητα είναι να ληφθεί, αμέσως μόλις αυτό είναι εφικτό, κατάθεση από την 16χρονη, η οποία νοσηλεύεται σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, καθώς και από οικεία της πρόσωπα. Επιπλέον ζητείται να διαβιβαστούν όλα τα έγγραφα του ιατρικού φακέλου του κοριτσιού, ενώ προτεραιότητα δίνεται και στην αναζήτηση και συλλογή οπτικοακουστικού υλικού από τα επίμαχα σημεία στο Νέο Ηράκλειο.

Καταγγελίες ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από αστυνομικούς

Σύμφωνα με καταγγελίες το κορίτσι έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από άνδρες της ΟΠΚΕ, στο Νέο Ηράκλειο ανήμερα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. επιχείρησε να την παρουσιάσει ως κουκουλοφόρο.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στην «Εφ.Συν.» πως ο ίδιος και άλλοι περίοικοι εντόπισαν τη 16χρονη ανάσκελα, αναίσθητη και αιμόφυρτη, στη συμβολή των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Νεότητος περίπου στις 20.15 του Σαββάτου, και πως ύστερα έφτασε μια διμοιρία ΜΑΤ με κουτί πρώτων βοηθειών για να της βάλει γάζες. Ο κάτοικος παρατήρησε «ανησυχία» σε άντρες της ομάδας ΟΠΚΕ ο ένας από τους οποίους ζήτησε να της βγάλουν τα γάντια, όταν ήρθε το ΕΚΑΒ.

Από την πλευρά της η ΕΛ.ΑΣ. υποστήριξε χθες πως η ΟΠΚΕ βρήκε τραυματισμένο το κορίτσι στο διάστημα μεταξύ δύο επιθέσεων, που δέχτηκαν οι δυνάμεις της: μία στις 20:15 από περίπου 50 άτομα, και άλλη μία από 100-150 άτομα.

Ωστόσο, η Συνέλευση αλληλεγγύης για την Β. καταγγέλλει πως ομάδα αντιφασιστιών έκανε περιπολία στους δρόμους του Νέου Ηρακλείου -είχε προηγηθεί επεισόδιο με ακροδεξιούς που εξαπέλυσαν ύβρεις και πέταξαν τρικάκια στο χώρο της αντιφασιστικής συναυλίας- και δέχτηκε απρόκλητη επίθεση από άνδρες της ΟΠΚΕ, που προσπάθησαν να διαλύσουν.

«Δίχως την παραμικρή αφορμή και παρότι ήταν ξεκάθαρο ότι η ομάδα δεν είχε πρόθεση συμπλοκής μαζί τους, έκαναν αιφνιδιαστική επίθεση διασπώντας την μάζα των αντιφασιστριών σε δύο μέρη. Στην απόπειρα ανασύνταξής της, μπάτσοι και άτομα με πολιτικά επιτέθηκαν εκ νέου στα συντρόφια, πετώντας τους αντικείμενα, πέτρες κ.λπ., ακόμα και ένα κράνος εκσφενδονίστηκε από μεριάς τους. Στη συνέχεια της συμπλοκής, έγινε έντονη και παρατεταμένη ρίψη δακρυγόνων και αφότου τα Ο.Π.Κ.Ε διώχθηκαν από την περιφρούρηση της συναυλίας, έγινε αντιληπτή η απουσία της 16χρονης συντρόφισσας» αναφέρουν.

Υπενθυμίζεται ότι διοργανώνεται σήμερα στις 7 μ.μ., στα Προπύλαια, νέα συγκέντρωση για τον βαρύ τραυματισμό της ανήλικης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: