30.10.23

Δούκας ξεμπροστιάζει Μενδώνη-Μπακογιάννη για το χορό εκατομμυρίων...


Τον τουλάχιστον παράδοξο, αν όχι απροκάλυπτα αντιεπιστημονικό, ρόλο της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη στο... θέμα της Βασιλίσσης Όλγας και του Μεγάλου Περίπατου παρουσιάζει με αναλυτική ανακοίνωσή του ο νεοεκλεχθείς δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.

Όπως θυμίζει, οι σχεδιασμοί της απερχόμενης δημοτικής Αρχής Μπακογιάννη για το κέντρο της Αθήνας εργαλειοποίησαν την πανδημία άμεσα όσον αφορά την Βασιλίσσης Όλγας. Ήδη τον Μάιο του 2020 υπήρξε απόφαση ΔΣ και στη συνέχεια ΚΥΑ για το κλείσιμο της οδικής αρτηρίας, με επίκληση μέτρων πρόληψης κατά της covid-19. Αυτή η ενέργεια «έπεσε» στο ΣΤΕ το φθινόπωρο του ίδιου έτους, με το σκεπτικό ότι αυτές οι παρεμβάσεις ουδεμία σχέση έχουν με τα μέτρα κατά του κορονοϊού.

Αυτό δεν πτόησε τον κ. Μπακογιάννη, που συνέχισε να κρατά κλειστή την Βασιλίσσης Όλγας, αυτή τη φορά με απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου, επικαλούμενη και πάλι τον Covid-19. 

Όταν ο κ. Δούκας εξήγγειλε το άνοιγμα της λεωφόρου, τη «σκυτάλη» πήρε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ανακοινώνοντας ότι στον χώρο βρέθηκαν σημαντικές αρχαιότητες που δεν επιτρέπουν ασφαλτόστρωση. Ωστόσο, συνεχίζεται κανονικά η ροή συρμών τραμ, λεωφορείων κτλ. και δεν υπάρχει αλλαγή στις σχετικές μελέτες. Ο κ. Δούκας θυμίζει ότι η κα Μενδώνη δέχθηκε σκληρή κριτική από αρχαιολόγους για το πώς εκφέρει άποψη για αρχαιολογικά ευρήματα και την ανάδειξή τους χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι ανασκαφές.

Στις αρχές του 2023 ο κ. Μπακογιάννης παρουσίασε τον «επικαιροποιημένο» Μεγάλο Περίπατο, όπου περιέλαβε τις αρχαιότητες και πρότεινε πεζοδρόμηση της Βασιλίσσης Όλγας.

Η κα Μενδώνη, που επί 2,5 χρόνια εμφανίζεται να γνωρίζει για τις αρχαιότητες, δεν είχε προχωρήσει καμία έρευνα όλο αυτό το διάστημα. Ωστόσο, κάλεσε δημοσίως τον κ. Μπακογιάννη να συνεχίσει το έργο της πεζοδρόμησης της Βασιλίσσης Όλγας.

«Προκύπτουν, λοιπόν, τα ερωτήματα: Πώς θα συνεχισθεί αυτό το έργο, όταν κατά την ίδια την υπουργό, πρέπει να γίνουν ανασκαφές για σημαντικές αρχαιότητες και πώς ο διευθύνων σύμβουλος της "Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.", επιμένει ότι "το έργο της ανάπλασης της Β. Όλγας θα ολοκληρωθεί έως τις αρχές του 2024";» αναρωτιέται ο κ. Δούκας.

Ο επόμενος δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας τονίζει ότι η δημοτική Αρχή Μπακογιάννη «προχώρησε, χωρίς τη παραμικρή διαβούλευση, σε μία εργολαβία πολλών εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία προέρχονται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων που διαχειρίζεται το Υπουργείο Υποδομών. Πρόκειται δηλαδή για χρήματα που πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι.

Συμπέρασμα:

Όλοι αντιλαμβάνονται τις μεθοδεύσεις και τα προσκόμματα που επιχειρείται να τεθούν, καθώς και τον πραγματικό λόγο που εξυπηρετούν.

Οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες όμως στις 15/10 αποφάσισαν διαφορετικά.

Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας.

Οι μονομερείς ενέργειες πρέπει να σταματήσουν.

Τις απέρριψαν οι πολίτες της Αθήνας»...

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: