31.10.23

Μπέος-Παπανικολάου: Ο βασιλιάς της χυδαιότητας...


...και ο από μηχανής άγγελος...

Ο Αντένα έπαιξε με χρονική αλληλουχία, το ένα μετά το άλλο και προφανώς τυχαία, το θέμα με το παραλήρημα του Αχιλλέα Μπέου και εκείνο με τη σπάνιας ανθρωπιάς αντίδραση του Δημήτρη Παπανικολάου. 

Από τη μια ο δημαρχιακός οχετός κατά δημοσιογράφων με ύβρεις, προσβολές («μια φορά τον μήνα κάνεις μπάνιο, τι... σε νοιάζει εσένα μωρή;») και προτροπή σε πράξεις βίας («στο δρόμο που θα τους βλέπετε να τους φτύνετε») και από την άλλη, αμέσως μετά, η αντίδραση του βετεράνου μπασκετμπολίστα που βοήθησε ένα παιδί, έναν νεαρό, σε κρίση αυτισμού να συνέλθει και να το πείσει να σηκωθεί από δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, τον Βάρης-Κορωπίου, όπου είχε ξαπλώσει και ενώ γύρω του περνούσαν αυτοκίνητα. 

Άλλοι, που δεν ήξεραν το πρόβλημα, προσπαθούσαν να τραβήξουν τον νεαρό με το ζόρι στην άκρη, όμως ο Παπανικολάου σταμάτησε το αυτοκίνητό του, κατέβηκε, κατάλαβε τι συνέβαινε, γονάτισε πλάι στον νεαρό και άρχισε με τον τρόπο του να του μιλάει, όχι για το πρόβλημα, αλλά για τις ομάδες και για ό,τι άλλο ενδεικνυόταν για να τον βγάλει από το μπλοκάρισμα που είχε πάθει. 

Όντας ο Παπανικολάου γνώστης του προβλήματος (φάσμα αυτισμού είναι η επιστημονική ονομασία του) και αντιμετωπίζοντας στην οικογένειά του ανάλογη περίπτωση, ήξερε πώς να ενεργήσει, χωρίς άγχος και νευρικότητα. Αδιαφορώντας για τον κίνδυνο που διέτρεχε και ο ίδιος και το παιδί, συζητούσε εν μέση οδώ μαζί του, είχε υπομονή και τρόπο να εκφραστεί για να βοηθήσει και τελικά τα κατάφερε. 

Από την άλλη μεριά, ο Μπέος είχε τον δικό του γνωστό, βίαιο και παραληρηματικό τρόπο να απαντήσει στη δημοσιογραφική κριτική που δέχεται για τα προβλήματα υδροδότησης στον Βόλο. Έναν τρόπο με την αποκλειστική σφραγίδα Μπέου, του ανθρώπου που χειρίζεται τον χυδαίο λόγο όσο λίγοι στην Ελλάδα. 

Στην τηλεοπτική ροή βρέθηκαν πλάι πλάι τα θέματα και η σύγκριση ακολούθησε συνειρμικά για δυο ανθρώπους που προέρχονται από τον αθλητισμό. Από τη μια στις οθόνες μας ο από μηχανής άγγελος του δρόμου στη Βάρης-Κορωπίου, από την άλλη ο κορυφαίος των χυδαίων της χώρας...

harddog-sport.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: