30.10.23

Εκδότες-εκβιαστές;...


Τα όσα καταγγέλλει σήμερα μέσω της «Εφ.Συν.» ο δήμαρχος Πύργου μπορεί να αποτελούν κοινό μυστικό για την περιφέρεια, ωστόσο δεν παύουν να εκπλήσσουν, δυστυχώς αρνητικά, όλη την επικράτεια. 

Η επιχειρούμενη διαπλοκή μεταξύ ενός περιφερειακού εκδοτικού ομίλου με την τοπική αυτοδιοίκηση, όπως αποτυπώνεται από τα... μηνύματα που δημοσιεύουμε σήμερα, είναι ενδεικτική μιας εξαιρετικά άσχημης νοοτροπίας που επικρατεί όχι μόνο στην επαρχία, αλλά και γενικότερα, σε επίπεδο μεγάλων αστικών κέντρων.

Το ύφος των μηνυμάτων και όσα αναφέρονται σε αυτά σκιαγραφούν μια σχέση που θυμίζει άλλες εποχές. Από τη μία, ο πανίσχυρος εκδότης που έχει τη δύναμη να επηρεάσει τους ψηφοφόρους-αναγνώστες και χρησιμοποιεί αυτή του την ιδιότητα σαν όπλο απέναντι στον δημοτικό άρχοντα που έχει το ταμείο.

Από την άλλη, ο δήμαρχος που βρίσκεται στην εξουσία, ωστόσο ελέω προεκλογικής περιόδου (τα μηνύματα στάλθηκαν τους τελευταίους μήνες πριν από τις εκλογές της αυτοδιοίκησης) βρέθηκε και πάλι σε θέση μάχης προκειμένου να εκλεγεί ξανά και έρχεται αντιμέτωπος με τον εκδότη που ζητάει ανταλλάγματα με τον τρόπο που το κάνει.

Μεγάλος χαμένος εν προκειμένω είναι η ανεξάρτητη δημοσιογραφία, η οποία δεν μπορεί να επιτελέσει τον ρόλο της και να ελέγξει την εξουσία· αντιθέτως μετατρέπεται σε όργανο προπαγάνδας.

Είναι περιττό να αναφέρει κανείς ότι πέρα από το ηθικό του πράγματος και τις όποιες ευθύνες προκύψουν από την έρευνα της Δικαιοσύνης, στην οποία ήδη έχει προσφύγει ο δήμαρχος, υπάρχει και η πολιτική διάσταση που αγγίζει ακόμα και την ίδια την κυβέρνηση. Διευθύνων σύμβουλος στον εκδοτικό όμιλο είναι ο γιος του εκδότη που έστελνε τα μηνύματα στον δήμαρχο, ένας γιος που έχει κατέβει ήδη δύο φορές στον πολιτικό στίβο ως υποψήφιος με το κόμμα της Ν.Δ.

Η προνομιακή σχέση τού εν λόγω συγκροτήματος με την κυβέρνηση αποτυπώνεται και σε επίπεδο στήριξης, είτε μέσω φυσικής παρουσίας υπουργών και στελεχών της κυβέρνησης σε διάφορες εκδηλώσεις είτε ακόμα και στο γεγονός ότι ευνοήθηκε σε μεγάλο βαθμό και σε σχέση με τα υπόλοιπα μέσα του νομού από τη διαβόητη λίστα Πέτσα.

Οι αποκαλύψεις εγείρουν πολλά ζητήματα. Κατά συνέπεια η Δικαιοσύνη οφείλει να πράξει τα δέοντα ώστε να διαπιστωθεί πόσο μακριά φτάνει αυτή η ιστορία...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: