30.10.23

Την τρίτη φάση του πολέμου ανακοίνωσε ο Νετανιάχου...


«Ο στρατός προχωρά στη Γάζα», ανέφερε κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο ο ισραηλινός πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για «τρίτη φάση» του πολέμου.  

«Έχουμε μπει στην τρίτη φάση του πολέμου... με τον στρατό να προελαύνει με μετρημένο αλλά πολύ ισχυρό τρόπο μέσα στη Λωρίδα», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και εξήγησε: «Η πρώτη φάση ήταν αυτή του περιορισμού, η δεύτερη μια σφυρηλάτηση από τον ουρανό που συνεχίζεται και τώρα, αντ' αυτού, η επέκταση της διείσδυσης της ξηράς στη Λωρίδα».

Παράλληλα και μετά τη διαμάχη των τελευταίων ημερών, εξέφρασε την απόλυτη στήριξη του στα στρατιωτικά στελέχη, επαναλαμβάνοντας ότι έχει «πλήρη εμπιστοσύνη» στον ισραηλινό στρατό και τους ηγέτες του. Όπως αναφέρουν οι Times of Israel, ο Νετανιάχου παρατήρησε ότι το πιο σημαντικό πράγμα αυτή τη στιγμή είναι να «ενωθούν οι δυνάμεις», λέγοντας ότι το έθνος είναι τώρα «ενωμένο όπως δεν ήταν ποτέ».


Το Ισραήλ σημειώνει «συστηματική πρόοδο» στον πόλεμο στη Γάζα κατά της Χαμάς, δήλωσε ακόμη ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι ο στρατός «έχει επεκτείνει την χερσαία πρόσβαση στη Λωρίδα της Γάζας, το κάνει σε μετρημένες και πολύ ισχυρές φάσεις, προχωρώντας μεθοδικά, βήμα προς βήμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: