31.10.23

Μπανανία...



Το σκάνδαλο υποκλοπών μοιάζει με Λερναία Υδρα. Ενα κεφάλι κόβεται, δύο ξεφυτρώνουν. Ακριβέστερα, μία πτυχή της υπόθεσης θάβει η κυβέρνηση, δύο καινούργιες αποκαλύπτονται. Δεκαπέντε μήνες μετά τη μηνυτήρια αναφορά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, το σκοτεινό και δυσώδες θρίλερ των παράνομων παρακολουθήσεων παραμένει σε εκκρεμότητα...

Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα γίνονται ξανά πράγματα αδιανόητα για ευρωπαϊκό κράτος δικαίου. Πρώτον, η κυβέρνηση της Ν.Δ. -σε σύμπραξη με το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου- μεθόδευσε την καταχρηστική αλλαγή στη σύνθεση της ΑΔΑΕ, τις παραμονές της επιβολής προστίμου στην ΕΥΠ.

Δεύτερον, ο Χρήστος Ράμμος, επικεφαλής της Αρχής Διασφάλισης για το Απόρρητο των Επικοινωνιών, αποκάλυψε επώνυμα και δημόσια ότι δέχτηκε απειλές και ότι διώκονται όσοι έκαναν τη δουλειά τους.

Τρίτον, η εισαγγελέας της ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου (που είχε υποστηρίξει ότι μπορεί να παρακολουθείται και η ΠτΔ) είχε ενημερωθεί από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ότι είχε στοχοποιηθεί από το Predator κι όμως δεν είπε κουβέντα, παρά την καραμπινάτη παρανομία σε μια λειτουργό της Δικαιοσύνης.

Τέταρτον και απολύτως σκανδαλώδες, όταν οι εισαγγελείς Πρωτοδικών επανέφεραν το αίτημα για διασταύρωση των 92 στόχων του Predator που παρακολουθούνταν και από την ΕΥΠ, ώστε να εξακριβωθεί η ύπαρξη κοινού κέντρου παρακολουθήσεων ΕΥΠ-Predator, τους αφαιρέθηκε ο φάκελος των υποκλοπών και για «ξεκάρφωμα» η εξέλιξη βαφτίστηκε αναβάθμιση της υπόθεσης. Στην ίδια χρονική συγκυρία, σημειώνω ως ανησυχητική για τη διερεύνηση της αλήθειας τη δύσκολα ερμηνεύσιμη στροφή ορισμένων ΜΜΕ, τα οποία ξαφνικά υιοθέτησαν τη γραμμή του Μαξίμου, που από την αρχή ανέπτυσσε θεωρίες συνωμοσίας για ξένα κέντρα, οι οποίες αποδείχτηκαν έωλες.

Συμπερασματικά, όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν περίτρανα δύο πράγματα: πρώτον, ότι η επιχείρηση συγκάλυψης συνεχίζεται απροκάλυπτα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και δεύτερον, ότι δυστυχώς γινόμαστε Μπανανία, για να θυμηθούμε την πρόσφατη φράση του πρωθυπουργού.

Δημήτρης Κουκλουμπέρης

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: