31.10.23

Τελεσίγραφο Κωνσταντοπούλου μετά την αποχώρηση της Α. Παπαϊωάννου...



Αντιδράσεις στην ηγεσία της Πλεύσης Ελευθερίας έφερε η απόφαση ανεξαρτηοποίησης της Αρετής Παπαϊωάννου, που γνωστοποιήθηκε σήμερα με επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα.

Η... βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης επικαλέστηκε ως λόγο της αποχώρησής της τη στοχοποίησή της και την απαξιωτική συμπεριφορά της ηγεσίας του κόμματος προς το πρόσωπό της αφού ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Μιχάλης Χουρδάκης, ο οποίος πριν από περίπου τρεις εβδομάδες διεγράφη από το κόμμα χωρίς αναλυτική αιτιολόγηση και δεν παρέδωσε την έδρα του. Η κα Παπαϊωάννου είναι μητέρα του κου Χουρδάκη και η συγγενική αυτή σχέση αποτέλεσε επαρκή λόγο για την κα Κωνσταντοπούλου να την απομονώσει από τις διαδικασίες και τα όργανα του κόμματος όπως έγραψε στην επιστολή της. 


Ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν πρόκειται να παραδώσει την έδρα της εξαιτίας της στάσης αυτής.

Η Πλεύση Ελευθερίας, που πλέον αριθμεί έξι βουλευτές, εξέδωσε τελεσίγραφο λίγες ώρες αργότερα ζητώντας από την Αρετή Παπαϊωάννου και τον Μιχάλη Χουρδάκη να παραδώσουν τις έδρες τους εντός δυο ημερών.

Σημειώνεται ότι για τη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι απαραίτητη η ύπαρξη τουλάχιστον πέντε βουλευτών, με βάση τον κανονισμό της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: