30.10.23

Στον Άρειο Πάγο ο Στ. Κασσελάκης για τετ-α-τετ με την Γ. Αδειλίνη...



Για τις 9:30 το πρωί της Τρίτης έχει προγραμματιστεί το ραντεβού που θα έχει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, με την εισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου, Γεωργία Αδειλίνη. 

Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί εάν... η συζήτηση θα αφορά (μόνο) το σκάνδαλο των υποκλοπών ή στο τραπέζι θα τεθούν κι άλλα ζητήματα. Τον κ. Κασσελάκη θα συνοδεύσουν ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας Σωκράτης Φάμελλος και ο τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης.

Σε κάθε περίπτωση, το τετ-α-τετ έρχεται έπειτα από τις νέες, καταιγιστικές εξελίξεις στο θέμα των παρακολουθήσεων, που περιλαμβάνουν τις καταγγελίες του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου στην επιτροπή LIBE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για απειλές και διώξεις των μελών της Αρχής που διερευνούσαν την υπόθεση, καθώς και για τις πραξικοπηματικές αλλαγές στη σύνθεσή της ΑΔΑΕ.
 
Επίσης, η συνάντηση γίνεται στη σκιά της απόφασης της Γ. Αδειλίνη, να αφαιρέσει την υπόθεση από τους εισαγγελείς Πρωτοδικών και να διαβιβαστούν οι δικογραφίες στον Άρειο Πάγο – μιας απόφασης που προκάλεσε αντιδράσεις και επικριτικά σχόλια για «μεθοδεύσεις» υπό τον μανδύα «αναβάθμισης» της έρευνας.

Η κυβέρνηση «είναι υποχρεωμένη να δώσει πολλές εξηγήσεις» και «θα αναγκαστεί να τις δώσει» για το σκάνδαλο των υποκλοπών, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη. 

Στην επαφή που θα έχει με την κ. Αδειλίνη, ο Στ. Κασσελάκης ενδέχεται να αναφερθεί και στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε την Κυριακή συνάντηση με συγγενείς θυμάτων, κατά την οποία δεσμεύτηκε πως «ό,τι περνάει από το χέρι μας θα το πράξουμε για να υπάρχει πλήρης δικαιοσύνη για εσάς».

→ Στις 12 το μεσημέρι, ο κ. Κασσελάκης θα έχει συνάντηση με το προεδρείο του ΑΣΕΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: