2.10.23

Οι κοριοί βάζουν «βόμβα» στην Κεντροαριστερά...


Μπορεί να μην ενδημούν μόνο στην Κουμουνδούρου όσοι θεωρούν ότι το τελευταίο διάστημα οι αντιδράσεις του... Νίκου Ανδρουλάκη έναντι της κυβέρνησης –ειδικά για το σκάνδαλο των υποκλοπών, που τον αφορά άμεσα ως θύμα- ήταν εξαιρετικά... «χαλαρές», ώστόσο όλα δείχνουν πως σε ό,τι αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ (και του Στέφανου Κασσελάκη), οι υποκλοπές δεν αποτελούν πλέον γέφυρα, αλλά ρήγμα για τα δύο μείζονα κόμματα στον προοδευτικό χώρο.

Αυτό φάνηκε, άλλωστε, από τον τρόπο που αμφότερα τα κόμματα αντέδρασαν στις αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento, η οποία συνδέει τους «εθνικούς λόγους» που επικαλέστηκε η ΕΥΠ για παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον «πόλεμο» που έχουν κηρύξει οι Βρυξέλλες και η Ουάσινγκτον στον κινεζικό κολοσσό Huawei. Η πρωτοβουλία της Χαριλάου Τρικούπη να επιτεθεί στην... εφημερίδα για το ρεπορτάζ της αντί να επιτεθεί στην κυβέρνηση και να ζητήσει εξηγήσεις, προκάλεσε την έκρηξη της Κουμουνδούρου.

Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στην εφημερίδα, κατηγορώντας την πως «υιοθετεί πλήρως και με καθυστέρηση ενός χρόνου τα επιχειρήματα της Νέας Δημοκρατίας για το σκάνδαλο των υποκλοπών εις βάρος του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής». «Όπως πράξαμε από την πρώτη στιγμή προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη και αποκαλύπτοντας το σκάνδαλο των υποκλοπών απέναντι στο παρακράτος της Νέας Δημοκρατίας, έτσι θα πράξουμε και σημερα για όλες τις αθλιότητες. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής ουδέποτε έχει συναντηθεί με αξιωματούχο της συγκεκριμένης κινεζικής εταιρείας. Επίσης, ως Ευρωβουλευτής έχει υπερψηφίσει σχετικά ψηφίσματα που αφορούν την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Κίνα, καθώς και την αντίθεση του Κοινοβουλίου στην επικύρωση εμπορικής συμφωνίας με τη συγκεκριμένη χώρα λόγω κυρώσεων που είχαν επιβληθεί σε Ευρωβουλευτές, εν αντιθέσει με τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ και σε κάποιες περιπτώσεις και της Νέας Δημοκρατίας», σημειώνει το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, διερωτώμενο: «είναι άραγε τυχαίο, που το εν λόγω πρωτοσέλιδο κυκλοφορεί δυο μέρες μετα τη συμφωνία των κ.κ. Μητσοτάκη-Βελόπουλου να αλωθεί η ΑΔΑΕ πριν την εξέταση της επιβολής προστίμου στην ΕΥΠ για τη μη προσκόμιση στοιχείων στην ανεξάρτητη αρχή σχετικά με την παράνομη παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη;».

Προσωπική επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η Χαριλάου Τρικούπη επί της ουσίας χρεώνει στην Κουμουνδούρου το δημοσίευμα. «Δεν θα ξεχάσουμε ότι η συγκεκριμένη εφημερίδα ως κεντρικός βραχίονας της μαύρης προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ προεξοφλούσε προεκλογικά ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα συρθεί σε συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία, επειδή ο Πρόεδρος του είναι δήθεν «πιασμένος» και «εκβιαζόμενος». Το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Documento αποδεικνύει, όμως, και κάτι ακόμη: Οι κ.κ. Τσιπρας, Πολάκης, Παππας και Βαξεβάνης μπορεί να βρήκαν «βιτρίνα» από την Αμερική για να συνεχίσουν να έχουν ρόλο στα πράγματα, όμως μπροστά στα πρώτα αποτελέσματα της επιλογής τους, επιστρατεύουν τις πρακτικές της λασπολογίας, που ευτέλισαν τον ΣΥΡΙΖΑ», καταλήγει η Χαριλάου Τρικούπη.

Σήκωσε το γάντι

Ευλόγως, ο ΣΥΡΙΖΑ σήκωσε το γάντι που τού πέταξε το ΠΑΣΟΚ, «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έδωσε και δίνει καθημερινές μάχες για να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να προστατευθεί η Δημοκρατία. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο των υποκλοπών και η δράση του παρακράτους που έστησε εντός του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Μητσοτάκης, στάθηκε στο πλευρό όλων των θυμάτων. Προεχόντως δε, του κ. Ανδρουλάκη. Από την πρώτη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ζήτησε να αποκαλύψει η ΕΥΠ ποιοι είναι οι υποτιθέμενοι εθνικοί λόγοι για τους οποίους τέθηκε υπό παρακολούθηση ο κ. Ανδρουλάκης. Αντιθέτως, το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ και ο Πρόεδρός του συνεχίζουν τον μονομέτωπο αγώνα τους εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αφήνοντας στο απυρόβλητο τον κ. Μητσοτάκη. Τακτική που ακολούθησαν όλο το διάστημα πριν από τις εθνικές εκλογές, υπονομεύοντας συνειδητά κάθε προοπτική συγκρότησης μιας προοδευτικής κυβέρνησης», σημείωσε χθες η Κουμουνδούρου, κατηγορώντας τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ προσωπικά πως «συνεχίζει να αντιμετωπίζει ως μοναδικό εχθρό του τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η σημερινή ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ το επιβεβαιώνει».  «Πέραν τούτου, μόνο ως «δώρο» προς τον κ. Μητσοτάκη μπορεί να εκληφθεί, λίγες μόλις ημέρες μετά την πρωτοφανή θεσμική εκτροπή στο κοινοβούλιο με θύμα την ΑΔΑΕ και με προφανή στόχο τη συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών. Ανεξαρτήτως των μικροπολιτικών παιχνιδιών του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να απαντήσει ευθέως: ποιοι ήταν οι επικαλούμενοι εθνικοί λόγοι της παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ του κ. Μητσοτάκη;», κατέληξε χθες η Κουμουνδούρου.

Όπως και να έχει, το βασικό είναι ότι ακόμη και το σκάνδαλο των υποκλοπών, που εκ των πραγμάτων είναι αναδιατάξει στην ίδια όχθη τα δύο κόμματα προεκλογικά και τα είχε φέρει στο ίδιο πολιτικό μπλοκ απέναντι στη ΝΔ, πλέον δεν λειτουργεί σαν συγκολλητική ουσία, αλλά ως άλλη μία εστία για σύγκρουση και αντιπαραθέσεις...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: