12.1.23

Η κοροϊδία έφτασε μέχρι τη Γαύδο...


Από τον Σεπτέμβριο ένα μεγάλο πρόβλημα ταλαιπωρούσε τη Γαύδο. Ο Νικόλας και η Κέλλυ, που μόλις είχαν τελειώσει το Δημοτικό και έπρεπε να πάνε Γυμνάσιο σε ένα νησί χωρίς Γυμνάσιο. 

Παρά τις επίμονες εκκλήσεις της οικογένειας των δύο παιδιών, του δήμου, των βουλευτών της... αντιπολίτευσης, ακόμα και της Εκκλησίας, αλλά και τις συνεχείς επιστολές της μητέρας του Νικόλα και της Κέλλυς στον ίδιο τον πρωθυπουργό, Γυμνάσιο δεν λειτούργησε στη Γαύδο.

Το ζήτημα στη συνέχεια έφτασε στη Βουλή και την Ευρωβουλή -μια και μιλάμε για το νοτιότερο σημείο της Ε.Ε.- με ερωτήσεις που κατέθεσαν ο Παύλος Πολάκης, ο Βασίλης Κεγκέρογλου και ο Κώστας Αρβανίτης. Ερωτήσεις που δεν έφεραν το παραμικρό αποτέλεσμα, αφού η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή αρνήθηκε λόγω κόστους να ανοίξει το Γυμνάσιο, παρά το γεγονός ότι ο δήμος έχει ενημερώσει ότι υπάρχει διαθέσιμο κτήριο και μπορεί να αναλάβει τα λειτουργικά έξοδα.

Στη συνέχεια προτάθηκε στο υπουργείο Παιδείας να τοποθετηθεί έστω ένας καθηγητής στη Γαύδο και τα υπόλοιπα μαθήματα να γίνονται με την πολυδιαφημισμένη τηλεκπαίδευση υπό την επίβλεψή του. Πρόταση που έμεινε κι αυτή αναπάντητη από το υπουργείο, το οποίο από τον Σεπτέμβριο επιμένει ότι η μόνη λύση είναι να μετακομίσουν είτε όλη η οικογένεια είτε μόνο τα δύο παιδιά στην Κρήτη. Τόσο κυνικά και τόσο επιτελικά.

Και ενώ έφτασε Γενάρης και ο Νικόλας και η Κέλλυ κοντεύουν να χάσουν τη χρονιά λόγω απουσιών, καθώς η οικογένεια δεν αντέχει οικονομικά μια μετακόμιση από τη Γαύδο, πήγε στο νησί ο «Μεσσίας» πρωθυπουργός και βρήκε τη μαγική τη λύση. Τηλεκπαίδευση αποφάσισε ο Μητσοτάκης, και το χειροκρότημα των κλακαδόρων του ακούστηκε από τη Γαύδο μέχρι την άλλη άκρη του χάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: