30.1.23

Σε προεκλογικό «πυρετό» ο ΣΥΡΙΖΑ...


Η αφετηρία της έναρξης των προεκλογικών συγκεντρώσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα είναι άκρως συμβολική: Η Κουμουνδούρου επιλέγει το Περιστέρι, στη Δυτική Αττική, έναν από τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας εκεί όπου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μίλησε και τον περασμένο Ιούλιο σε μία ανοιχτή συγκέντρωση που... προκάλεσε τότε -λόγω συμμετοχής- πολλά χαμόγελα στα κορυφαία  στελέχη του κόμματος. 

Για τη σημειολογία ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει αυτή τη φορά στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Περιστερίου που φέρει την ονομασία “Ανδρέας Παπανδρέου”.

Η μετά την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης εβδομάδα ξεκινά πολύ δυναμικά για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία καθώς αμέσως μετά την ομιλία του μεθαύριο Τετάρτη, στις 6μμ στο Περιστέρι, θα ακολουθήσει περιοδεία και ομιλία του στην Πάτρα -η Αχαϊα είναι η εκλογική του περιφέρεια και ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναδείχθηκε πρώτη πολιτική δύναμη- και θα ακολουθήσει την επόμενη Δευτέρα αντίστοιχη συγκέντρωση και ομιλία στη Θεσσαλονίκη την πρωτεύουσα του Βορρά.

Το πρόγραμμα των περιοδειών σύμφωνα με την Κουμουνδούρου θα συνεχιστεί εντατικά με τουλάχιστον δύο περιοδείες του προέδρου του κόμματος σε εβδομαδιαία βάση, ενώ συγχρόνως και τα στελέχη του κόμματος θα περιοδεύουν σε όλη τη χώρα ούτε ώστε να μη μείνει νομός ή πόλη στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δε θα έχει παρουσία με όσο το δυνατόν υψηλότερη εκπροσώπηση.

Και δεύτερο μέρος προεκλογικών σποτ με επίκεντρο τους συνταξιούχους
Παράλληλα, κατά τις πληροφορίες θα παρουσιαστεί και το δεύτερο μέρος των προεκλογικών σποτς του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με επίκεντρο τους συνταξιούχους και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. 

Σημειωτέον πως η πρώτη βεντάλια των σποτς ήταν επικεντρωμένη στη νεολαία, δηλαδή στην κοινωνική και ηλικιακή ομάδα στην οποία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει την πρωτοκαθεδρία σε ποσοστά. Επίσης, συνεχίζεται η διαμόρφωση των ψηφοδελτίων του κόμματος ώστε πολύ σύντομα να συζητηθούν και να εγκριθούν οι νέες υποψηφιότητες και από την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, η συνεδρίαση της οποίας εκκρεμεί από τα τέλη της προηγούμενης χρονιάς.

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τις κάλπες και στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ προϊδεάζουν πως η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης δεν θα καταφέρουν να ισχυριστούν εκ νέου το περίφημο “υποκλοπές τέλος” καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση θα συνεχίσει κινούμενη με απόλυτα θεσμικό τρόπο να ζητεί απαντήσεις και την αλήθεια αναφορικά με το σκάνδαλο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

Στην Κουμουνδούρου αισθάνονται ότι δικαιώθηκε η επιλογή για κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης αφού αποκαλύφθηκε ακόμη και δια της πρωθυπουργικής σιωπής ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι ο εμπνευστής και ενορχηστρωτής του σκανδάλου των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων...

Βούλα Κεχαγιά

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: