31.1.23

Ενα καλό πράγμα κάνουν…


Τους ξεφεύγει και καμιά αλήθεια πότε πότε· όρεξη να ’χεις να μετράς! Κοντραρίστηκαν στη Βουλή (κατά τη συνεδρίαση μομφής, όπου η κυβέρνηση… ανέκτησε την εμπιστοσύνη των βουλευτών της και η κοινοβουλευτική διαδικασία πήγε περίπατο) ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη...

Ο πρώτος παρουσίασε περίπτωση πολίτη, του οποίου το κινητό μολύνθηκε από το διαβόητο λογισμικό Predator, με επακόλουθο (παρακολούθημα… κατά Μητσοτάκη) να δεχθεί μήνυμα «μαϊμού» από ψεύτικη διεύθυνση ομοιάζουσα με την αληθή emvolio.gov.gr, αλλά λίγο προτού κάνει το εμβόλιο κορονοϊού! «Πώς γνώριζαν οι χειριστές του Predator το ενιαίο κέντρο ΕΥΠ – Predator με έδρα το Μαξίμου για το ραντεβού του;» αναρωτήθηκε ο κ. Ραγκούσης καλώντας τον αρμόδιο υπουργό κ. Πιερρακάκη ή να δώσει ανάλογες εξηγήσεις ή να παραιτηθεί.

Ακραίο, ίσως, το αίτημά του (αν και, μετά τα χιόνια στην Αττική Οδό και τις φωτιές στην Εύβοια, έχει κλονιστεί σοβαρά η εμπιστοσύνη που είχα έως τότε στο, πολυδιαφημισμένο, ψηφιακό «πλεονέκτημα» της κυβέρνησης). Ομως το θέμα δεν είναι η επαρκής ή η ανεπαρκής ψηφιακή πολιτική της κυβέρνησης. Είναι η απάντηση που έδωσε στον κ. Ραγκούση ο κ. Πιερρακάκης: «Ενα καλό πράγμα κάνουμε και πάμε κι αυτό (σημ. πάει ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή), επειδή δεν μπορούμε να το υπονομεύσουμε, να το διαλύσουμε και να πετάξουμε λάσπη ηθικά, επειδή έχουμε εκλογές; Κάπου φτάνει»!

Μάλιστα! Το κατά Μητσοτάκη θαύμα των τρεισήμισι χρόνων διακυβέρνησης, τα επιτελικά κράτη, οι κανονικότητες, οι αναπτύξεις, οι δρόμοι, τα γιοφύρια, οι επενδύσεις, οι εξαγωγές, η απασχόληση, η πράσινη ενέργεια… αυτός ο επί ελληνικής γης παράδεισος, για επίλεκτο μέλος της κυβέρνησης περιορίζεται σε τέσσερις λέξεις: «Ενα καλό πράγμα κάνουμε…»… πάει κι αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ να το χαλάσει!

ΥΓ. Στενού συγγενή μου η σύνταξη, από 930 ευρώ, αυξήθηκε στα 931! Κάπου φτάνει…

Πέτρος Μανταίος

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: