31.1.23

Επικοινωνία και πυροτεχνήματα...


Tην ώρα που δεν έχει τέλος η αποψίλωση στην Υγεία από την κυβέρνηση της Ν.Δ., η ίδια, ευρισκόμενη σε προεκλογική πορεία, εκτοξεύει απανωτά επικοινωνιακά πυροτεχνήματα άνευ ουσίας. 

Συνεχίζοντας την πορεία της στην ίδια πάντα κατεύθυνση, της διάλυσης σε ό,τι έχει... απομείνει από το ΕΣΥ, αδιάφορη για τη δημόσια υγεία. Οταν η χώρα βρίσκεται στη δίνη της συνύπαρξης μιας σειράς λοιμώξεων, μεταξύ των οποίων και ο ιός της πανδημίας, αλλά και τα απόνερα αυτής, που οδηγούν τους ανθρώπους στα νοσοκομεία τα οποία στενάζουν από τις τραγικές ελλείψεις υγειονομικού προσωπικού.

Ενδεικτική ήταν η μεγαλοπρεπής κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, με πρόεδρο τον Γιώργο Πατούλη, που έλαβε χώρα την περασμένη Παρασκευή. Από την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, παρέλασε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας -υπουργός, Θάνος Πλεύρης, αναπληρωτής υπουργός Μίνα Γκάγκα, υφυπουργός Ζωή Ράπτη, γενικός γραμματέας Μάριος Θεμιστοκλέους κ.ά.- αλλά και ο πρώην υπουργός Υγείας, νυν υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.

Την ώρα που οι συνάδελφοί τους στα νοσοκομεία περιγράφουν το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται, λόγω της προκλητικής αδιαφορίας της κυβέρνησης της Ν.Δ. για την προστασία της δημόσιας υγείας, χρωματίζοντας την καθημερινότητα τη δική τους αλλά και των ασθενών με τα πιο μελανά χρώματα μεταξύ έκτακτων περιστατικών και τακτικών επισκέψεων, ο πρόεδρος του ΙΣΑ και οι παριστάμενοι υπουργοί ευχαρίστησαν τους ιδιώτες γιατρούς «από καρδιάς για την προσφορά τους στη δημόσια υγεία και τον ασθενή»...

Η παράλληλη πραγματικότητα την οποία βιώνει και διαφημίζει η Ν.Δ. ξεπερνάει κάθε έργο επιστημονικής φαντασίας και προκαλεί όταν απευθύνεται σε μια κοινωνία που έχει γονατίσει και όταν χρειαστεί ιατρική περίθαλψη ξημεροβραδιάζεται στις αίθουσες αναμονής των ΤΕΠ των δημόσιων νοσοκομείων, όπου οι αεικίνητοι πρωταγωνιστές γιατροί δίνουν μάχες...

Ντάνι Βέργου

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: