31.1.23

Μητσοτάκης vs κοινωνία. Η αποκάλυψη...


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθιερώθηκε στα πολιτικά πράγματα ως ο υπουργός των διαθεσιμοτήτων και των απολύσεων στο Δημόσιο. Κάτι που τον κατέστησε ιδιαιτέρως συμπαθή στους κύκλους των πιο σκληρών της τρόικας και του Βερολίνου.
 
Ο Κ. Μητσοτάκης κέρδισε τις εκλογές αφού υφάρπαξε μέσω της... εξαπάτησης την ψήφο της μεσαίας τάξης και των συνταξιούχων. Ποιος ξεχνά το «κίνημα της γραβάτας» και τα πομπώδη διαγγέλματα κάθε πρωί από τα πιστόλια των τηλεοπτικών πάνελ;

Σήμερα ο πρωθυπουργός, όταν δεν παρακολουθεί το στράτευμα, το Υπουργικό Συμβούλιο, δημοσιογράφους και τους συγγενείς του, ισοπεδώνει σαν οδοστρωτήρας τη μεσαία τάξη και τους συνταξιούχους. Χθες ανακοινώθηκε η νέα αύξηση στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών, που αγγίζει το 10%, φτάνοντας το 25% την τελευταία τριετία. Την ίδια ώρα, συνεχίζει να εξαπατά τους συνταξιούχους, που είδαν τη 13η σύνταξη που είχε εξαγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ να εξαφανίζεται και αρκούνται στην αύξηση που είχε νομοθετήσει η προηγούμενη κυβέρνηση και σε ψίχουλα για τη μεγάλη πλειονότητα.

Στο μεταξύ, οι αγρότες ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ, βλέποντας το κόστος παραγωγής να γίνεται αβίωτο για τους περισσότερους, που καλούνται ταυτόχρονα να αντεπεξέλθουν στο υπέρογκο κόστος του ρεύματος και των καυσίμων. 

Κάτι που έχει άμεση συνέπεια και στο τελικό κόστος του προϊόντος στο ράφι. Και ο κόσμος του πολιτισμού, όμως, βρίσκεται ξανά στο στόχαστρο με την υποβάθμιση των σπουδών των καλλιτεχνών, των ίδιων που αντιμετώπισαν ζήτημα επιβίωσης την περίοδο των lockdown, που έχασαν δουλειές και εισοδήματα μένοντας χωρίς καμία κυβερνητική στήριξη.

Ολα αυτά, υπό το πρίσμα της διαρκούς ακρίβειας και της απώλειας της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών, διαμορφώνουν ένα εύφλεκτο κοκτέιλ. Η αλαζονεία της εξουσίας και η καθεστωτική μονοφωνία στα ΜΜΕ έδωσαν την εντύπωση στον Κ. Μητσοτάκη ότι παίζει μόνος του. Υπολόγισε, όμως, λάθος.

Το ψέμα και η εξαπάτηση της κοινωνικής πλειονότητας αποκαλύπτονται. Όπως επαναλαμβάνουν διαρκώς τα κυβερνητικά στελέχη και τα τηλεοπτικά κυβερνητικά μεγάφωνα, οι εκλογές θα κριθούν στην καθημερινότητα των πολιτών. Μια καθημερινότητα αβίωτη για τους πολλούς, με μια βαριά σκιά να πέφτει πάνω από τη Δημοκρατία. Η απάντηση θα δοθεί στις κάλπες...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: