30.1.23

Η Ιαπωνία που απομακρύνθηκε...


...και ο Μεγάλος Τιμονιέρης που επανέρχεται...

Το ερώτημα του πόσο απέχει από την Ελλάδα η Ιαπωνία ανακύπτει αν συνδυάσει κανείς την συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στην Βουλή την προηγούμενη Παρασκευή και το πρόγραμμα της επίσημης επίσκεψης του πρωθυπουργού στην χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου που ξεκινά σήμερα. Δεύτερα.

Θυμίζουμε ότι η τριήμερη συζήτηση της... πρότασης δυσπιστίας έγινε με τους εξής όρους κατ’ απαίτηση της κυβέρνησης: Να «συμπυκνωθούν» οι ομιλίες των βουλευτών από την Τετάρτη το απόγευμα που ξεκίνησε έως την Παρασκευή που ξεκίνησαν να μιλάνε οι πολιτικοί αρχηγοί, με αποτέλεσμα να γίνονται παρεμβάσεις βουλευτών στις 03.00 τα ξημερώματα. Επίσης η συζήτηση να τελειώσει την Παρασκευή το μεσημέρι, γεγονός που οδήγησε στο να μην υπάρξουν δευτερολογίες των πολιτικών αρχηγών για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα όσο οι υποκλοπές.

Έτσι λοιπόν η απορία που πλανάται είναι η εξής: Εφόσον σύμφωνα με όλα τα πτητικά σχέδια των αεροπορικών εταιριών ένα αεροσκάφος από την Αθήνα για να φτάσει στο Τόκιο θέλει 15 με 18 ώρες γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρειάζονταν …3 ημέρες; Μήπως με κάποιο μαγικό τρόπο πήγε πιο μακριά η Ιαπωνία ή ο πρωθυπουργός βρήκε μια «εθνική» δικαιολογία για να «ξεμπερδεύει» με μία πολύ δύσκολη – όπως αποδείχθηκε- γι αυτόν κοινοβουλευτική διαδικασία;

(Θα μπορούσε κανείς να εικάσει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ευαίσθητος στο jet lang. Όμως μας έχει δώσει πολύ διαφορετικά δείγματα από τα ταξίδια του στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οπότε …δεν παίζει).

ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Τελικά μάλλον τα …κατάφερε να παρουσιάσει ψηφοδέλτια το ΠΑΣΟΚ και μάλιστα νωρίτερα από την Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ. Πράγμα που – προφανώς- δεν επιβεβαιώνει τα (αρκετά) δημοσιεύματα που καταγράφθηκαν σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ σχετικά με την δυσκολία της Χαριλάου Τρικούπη να βρει υποψηφίους.

Θυμίζουμε μάλιστα ότι την ταχύτατη ανακοίνωση των ψηφοδελτίων είχαν προαναγγείλει στελέχη πέριξ του Νίκου Ανδρουλάκη, όταν το ΠΑΣΟΚ δέχονταν συντονισμένη επίθεση δημοσιευμάτων. Γνωρίζοντας προφανώς την πραγματική εικόνα.

Μάλιστα σύμφωνα με τα στατιστικά που δόθηκαν στην δημοσιότητα στα ψηφοδέλτια υπάρχουν καινούργια πρόσωπα (ανανέωση κατά 63%) όπως και νέα πρόσωπα (κάτω των 45 ένας στους τρείς υποψήφιους).

Ο ΤΙΜΟΝΙΕΡΗΣ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ

Στην προεκλογική περίοδο θα «φορεθεί πολύ» το σύνθημα του «Μεγάλου Τιμονιέρη», είναι σαφές. Μία στις δύο – ίσως και περισσότερες – ομιλίες στελεχών της Νέας Δημοκρατία όπως διαπιστώνουμε έχουν μία αναφορά στο πώς οδηγεί – σταθερά κι ακλόνητα- την χώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκου σε εκδήλωση επιμόρφωσης των στελεχών του κυβερνώντος κόμματος. Είπε πως «οι πολίτες αναζητούν σταθερότητα, ασφάλεια και προοπτική. Γνωρίζουν καλά ποιος μπορεί να κρατήσει σταθερό το τιμόνι της χώρας».

Μάλιστα αξίζει να επισημάνουμε πως την έκφραση – καρμπόν υιοθετεί όπως φαίνεται και ο Νίκος Δένδιας. Στην τελευταία ομιλία του σε κοπή βασιλόπιττας της Ν.Δ στον βόλο το «έριξε» κι αυτός: «Είμαστε σε πολύπλοκους ταραγμένους καιρούς. Στη φουρτούνα, λοιπόν, νομίζω ότι το καράβι πρέπει να έχει σαφή κατεύθυνση και να έχει έναν καπετάνιο. Δεν μπορεί πολλοί να συζητάνε κατά πού θα στρίψει το τιμόνι, δεν πάνε έτσι τα βαπόρια στη φουρτούνα». Τονίζοντας φυσικά πως «προτείνουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για καπετάνιο».

(Να υποθέσουμε ότι ο υπουργός Εξωτερικών κάνει ένα είδος αυτοκριτικής; Λόγω του ότι στην συζήτηση για τις υποκλοπές την περασμένη Παρασκευή δεν είπε …μισή κουβέντα υπέρ του πρωθυπουργού;)...

Επισυνδέσεις

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: