30.1.23

Οι λιπόθυμες εξηγήσεις των ψοφοδεών...


Τάσος Παππάς

Στη γύρα έχουν βγει υπουργοί και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, άλλοι για να εντοπίσουν τα ρυπαρά δίκτυα, άλλοι για να δικαιολογήσουν τις υποκλοπές και να προσφέρουν κάλυψη στον πρωθυπουργό της χώρας. Φαίνεται όμως ότι υπάρχουν προβλήματα συντονισμού. Δεν λένε όλοι τα ίδια πράγματα. Δεν υπάρχει μία γραμμή. Το έλλειμμα συνεννόησης είναι ορατό διά γυμνού οφθαλμού...

Το τι βλέπουν τα ματάκια μας και το τι ακούνε τα αυτάκια μας δεν έχει προηγούμενο. Εντάξει να φτάσεις στο σημείο να γελοιοποιηθείς για να φανείς αρεστός στον αρχηγό σου. Σύνηθες στα αρχηγικά κόμματα. Εντάξει να κατασκευάζεις σαχλά υπερασπιστικά επιχειρήματα για να παραμυθιάσεις τους φανατικούς ψηφοφόρους σου μπας και διασωθείς στις κάλπες, μπας και το εκτιμήσει ο πρόεδρος και σε βολέψει σε κάποια θεσούλα όταν έρθει η ώρα. Κι αυτό σύνηθες για πολιτικούς που υποδύονται τους αξιοπρεπείς, αλλά με τη συμπεριφορά τους μοιάζουν με ψοφοδεείς υπαλληλίσκους που γλείφουν τους προϊσταμένους τους. Μόνο με την υπερβολή και τον στόμφο έχουν ελπίδα ν’ ακουστούν μέσα στον γενικό σαματά. Νομίζουν ότι τα επιχειρήματά τους είναι αλεξητήρια. Είναι όμως μαργαριτάρια βλακείας. Δυσκολεύεσαι να βρεις ποιος αξίζει να πάρει το χρυσό μετάλλιο. Ο συναγωνισμός είναι μεγάλος.

Ενας υπουργός με πλούσιες επιδόσεις και στη φλυαρία και στο ξεσκόνισμα του αφεντικού του απάλλαξε με ύφος χιλίων καρδιναλίων τον πρωθυπουργό από κάθε ευθύνη και ενοχοποίησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο: «Είναι προφανές ότι όλο αυτό το έστησαν από κοινού, είναι προφανές ότι το έχουν κάνει με έναν τέτοιο τρόπο, ώστε να προσπαθήσουν να μην έχουν τις συνέπειες του νόμου για το απόρρητο της ΕΥΠ». Αναρωτιέται «πώς ο κ. Τσίπρας ήξερε τα ονόματα ενάμιση μήνα πριν», ισχυριζόμενος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που έχει στήσει ένα «ρυπαρό δίκτυο», έχοντας σπάσει «το απόρρητο της ΕΥΠ». Μάλιστα. Αρα δεν υπάρχουν πολλά ρυπαρά δίκτυα. Υπάρχει μόνο ένα, αυτό που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Για όλα είναι ικανό αυτό το κόμμα με τις ελαττωματικές ιδέες. Αργησαν αλλά κατέληξαν σε μία εκδοχή. Δεν είναι πολύ σοβαρή, αλλά σάμπως οι προηγούμενες που έπαιξαν για κάποιο διάστημα σε ορισμένα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης ήταν περισσότερο σοβαρές; Πάντως μην παίρνετε όρκο ότι θα είναι η τελευταία γιατί στην προσπάθειά τους να καλύψουν τον πραγματικό εγκέφαλο των υποκλοπών δεν θα διστάσουν να δώσουν στην κυκλοφορία ό,τι κατεβάσει η κούτρα τους, αδιαφορώντας αν η μία εξήγηση χαστουκίζει την άλλη και πέφτουν όλες μαζί λιπόθυμες στο καναβάτσο. Απόδειξη; Ιδού.


Σε άλλο μήκος κύματος ήταν κάποιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Αυτοί εξιχνίασαν τη σκοτεινή υπόθεση με ευφυείς συλλογισμούς και επιδέξιες ντρίμπλες, σαν κι αυτές που έκανε στο χορτάρι ο Ροναλντίνιο όταν μεσουρανούσε. Δεν ξέρω αν ζαλίστηκαν οι ίδιοι, είναι όμως βέβαιο ότι ζαβλακώθηκαν αυτοί που τους είδαν να αμολάνε τις παχυλές ανοησίες τους. Ο ένας μας είπε ότι «δεν αποκλείεται οι παρακολουθήσεις αυτές για εθνική ασφάλεια να έγιναν για προστασία των παρακολουθουμένων». Αλαλα τα χείλη των ασεβών. Ο άλλος μάς είπε ότι κ. Μητσοτάκης μπορεί να έκανε ό,τι και ο Ζελένσκι στην Ουκρανία, ο οποίος παρακολουθούσε υπουργούς και στρατηγούς «για διαφθορά και κατασκοπία»! Απεγνωσμένοι αυτοσχεδιασμοί για να εξαγνιστεί ο πρωτομάστορας της εκτροπής.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: