30.1.23

Το "Σκάνδαλο των Υποκλοπών" δεν τελείωσε για τον ΣΥΡΙΖΑ...


Το «Σκάνδαλο των Υποκλοπών» δεν τελείωσε για τον ΣΥΡΙΖΑ με την συζήτηση στην Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο... Αλέξης Τσίπρας. Αντιθέτως η αδυναμία του Κυριάκου Μητσοτάκη να δώσει απαντήσεις για τα τεκμήρια της ενοχής του, αναμένεται να ενταχθούν στον προεκλογικό σχεδιασμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ξεκινά «φουλ επίθεση» σε όλα τα μέτωπα τις επόμενες ημέρες. Με τον Αλέξη Τσίπρα να παίρνει συνεχείς πρωτοβουλίες.

Η πίεση προς την κυβέρνηση για το ζήτημα των υποκλοπών κάθε άλλο παρά θα σταματήσει σε πολιτικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο. Το «γιατί» το Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθούσε (όπως τεκμηριώνεται από τα στοιχεία της ΑΔΑΕ) τους υπουργούς της αλλά και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων θα τίθεται συνεχώς από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην Κουμουνδούρου επιμένουν ότι ο Κ.Μητσοτάκης «θα πιεί ως το τέλος το πικρό ποτήρι» ενώ είναι εμφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εστιάζει ιδιαίτερα στον τρόπο που συνδέονται οι παρακολουθήσεις με το εξοπλιστικό πρόγραμμα των 15 δις ευρώ που έχει δρομολογήσει από το 2020 η κυβέρνηση, δηλαδή το χρονικό διάστημα στο οποίο γίνονταν οι περίφημες επισυνδέσεις της ΕΥΠ.

Δεν πέρασε άλλωστε απαρατήρητο πως στην ομιλία του στην Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε εκτενώς στην παρακολούθηση δύο στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που σχετίζονταν άμεσα με τους εξοπλισμούς. Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην απομάκρυνση του διευθυντή εξοπλισμών Θόδωρου Λάγιου και μάλιστα την σύσταση ειδικής θέσης στο εξωτερικό με μισθό 10.000 τον μήνα για να ταοποθετηθεί όπως και του αντικαταστάτη του Αριστείδη Αλεξόπουλου σημειώνοντας πως «όπως μαθαίνω, ενοχλούσε, γιατί πίεζε εγγράφως ακόμα και τους Γάλλους να δώσουν προγράμματα συμπαραγωγής σε ελληνικές αμυντικές βιομηχανίες». Επίσης απαρατήρητη δεν πέρασε η φράση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Κ.Μητσοτάκη σύμφωνα με την οποία «ο Τσοχατζόπουλος, που κατέληξε όπως κατέληξε, είχε υπογράψει 8 δισεκατομμύρια σε σημερινές τιμές σε έξι χρόνια διακυβέρνησης. Εσείς έχετε υπογράψει 15 δισεκατομμύρια σε τριάμισι χρόνια διακυβέρνησης».

Τραύμα στην ελληνική δημοκρατία
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πόπη Τσαπανίδου, στόχος του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η ενημέρωση των πολιτών, η συνεχής υπόμνηση του τραύματος που έχει επιφέρει ο κ. Μητσοτάκης στην Ελληνική Δημοκρατία» προσθέτοντας ότι «είναι υποχρέωσή μας να ενθαρρύνουμε όλους τους δημόσιους λειτουργούς που έχουν καίρια θέση στις έρευνες, ώστε να μην «μασήσουν» από το μπούλινγκ των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και του ίδιου του κ. Μητσοτάκη. Είναι κρίσιμο σημείο να εμπιστευτούμε τους έντιμους ανθρώπους της Δικαιοσύνης».

Επίσης η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου επισήμανε σε συνέντευξή της οι πολίτες «άκουσαν τις υπεκφυγές, τα κωμικοτραγικά επιχειρήματα που επιστρατεύτηκαν ως σανίδα σωτηρίας ενός ένοχου Κ. Μητσοτάκη, ενός πολιτικά απομονωμένου και παραπαίοντος πρωθυπουργού, που μετράει μέρες στην εξουσία». Αναφερόμενη στην Ν.Δ τόνισε πως «όλες οι ως τώρα προσπάθειές τους έπεσαν στο κενό, και το ίδιο θα συμβεί και μέχρι τις εκλογές. Γιατί δίνουν μια μάχη μέχρις εσχάτων, αλλά θα την χάσουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει δεσμευθεί για τη διενέργεια προανακριτικής επιτροπής από την επόμενη Βουλή, η οποία θα διαθέτει προοδευτική πλειοψηφία, για να έρθουν όλα στο φως».

Συγκεντρώσεις και ψηφοδέλτια
Παράλληλα όμως ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά από σήμερα σε εντατικούς ρυθμούς την προεκλογική του προετοιμασία που συνίσταται σε δύο βραχίονες: Πρώτον την διατήρηση της άμεσης επαφής του Αλέξη Τσίπρα με την κοινωνία μέσω ανοιχτών συγκεντρώσεων στην Αθήνα και τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Δεύτερον την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την συγκρότηση των ψηφοδελτίων και την πλήρη παρουσίαση του προγράμματος της προοδευτικής διακυβέρνησης.

Στην κατεύθυνση αυτή έχουν ήδη δρομολογηθεί τρεις κεντρικές πολιτικές συγκεντρώσεις. Αυτές θα γίνουν στην Αθήνα, την Πάτρα και την Θεσσαλονίκη αρχής γενομένης από την ερχόμενη Τετάρτη με συγκέντρωση στο Περιστέρι. Την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου θα έχουν πραγματοποιηθεί και οι δύο άλλες συγκεντρώσεις. Επίσης σύντομα θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία για την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ που είναι ήδη έτοιμα στο μεγαλύτερο μέρος τους και την έγκριση στις τελευταίες πινελιές του κυβερνητικού προγράμματος...

Γεράσιμος Λιβιτσάνος

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: