2.1.23

Η τρομοκρατία των φόβων...


Το 2023 μπήκε περιμένοντας τον μεγάλο σεισμό, τους Τούρκους που θα έρθουν βράδυ, τη νέα επέλαση της covid από την Κίνα, τον πυρηνικό κίνδυνο από τον πόλεμο στην Ουκρανία, το δελτίο στο ρεύμα, τους βορειοκορεατικούς πυραύλους του Κιμ, την εκτόξευση των ιώσεων, τη... νέα αύξηση των επιτοκίων, την ύφεση. 

Άφθονη η τροφή για τις ανασφάλειές μας, με τα αντισώματα κατά της τρομοκρατίας των φόβων μειωμένα από τα χρόνια που προηγήθηκαν. Από τα μνημόνια, από την πανδημία, από την αβεβαιότητα που έχει θρονιαστεί στη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες. 

Πορευόμαστε στο άγνωστο αφήνοντας πίσω το γνωστό. Το παρελθόν είναι στέρεο και αναλλοίωτο, τίποτα δεν το αλλάζει. Το μέλλον ήταν, είναι και θα είναι ρευστό. Δεν ξέρεις τι καλό θα σπείρει, τι κακό θα βομβαρδίσει. 

Κάθε νέος χρόνος αρχίζει με ένα δεδομένο: την άγνοια για το τι μέλλει, τι θα φέρει. Όπως κάθε νέος μήνας, νέα βδομάδα, νέα μέρα, νέα ώρα και νέο λεπτό. Πορευόμαστε, μόνο, ελπίζοντας και παλεύοντας για το καλύτερο στον καινούργιο χρόνο που ψάχνει τον βηματισμό μου στα πρώτα 24ωρα της πορείας του.

Ας είναι η νέα χρονιά πιο φιλική και πιο καλοδιάθετη από τις προηγούμενες. Για εμάς, για τη χώρα, για τον κόσμο...

harddog-sport.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: