15.10.20

«Δεν είχε σχέδιο πτήσης»...


Κοροϊδεύει η Άγκυρα και συνεχίζει τις προκλήσεις...


Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, δια... μέσου του εκπροσώπου του Χαμί Ακσόι, υποστήριξε ότι η Τουρκία παραχώρησε στην ελληνική πλευρά την απαραίτητη άδεια για τη διέλευση του ελληνικού αεροσκάφους στον τουρκικό εναέριο χώρο σε «εύλογο χρόνο».

Ο Ακσόι σημείωσε επίσης ότι η Άγκυρα έδωσε άδεια και σε μια ακόμη πτήση που χρησιμοποίησε ο Νίκος Δένδιας μετά τη βλάβη την οποία παρουσίασε το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε.

«Οι αναφορές ότι σταματήσαμε το αεροσκάφος του υπουργού Δένδια από το να μπει στον τουρκικό εναέριο χώρο είναι ηθελημένες και δεν αντικατοπτρίζουν την αλήθεια», δήλωσε ο Ακσόι προσθέτοντας μάλιστα ότι το εν λόγω αεροσκάφος απογειώθηκε από το Ιράκ χωρίς να παρουσιάσει σχέδιο πτήσης, κάτι που δεν μπορούσε να εντοπιστεί μέσα από το σύστημα Eurocontrol.

«Όταν το αεροσκάφος πλησίασε τον εναέριο χώρο μας αμέσως ζητήσαμε το σχέδιο από τις ιρανικές Αρχές και η πτήση συνεχίστηκε αμέσως μόλις λάβαμε τα στοιχεία», πρόσθεσε ο Ακσόι διευκρινίζοντας ότι είναι αδύνατο οποιοδήποτε αεροσκάφος να πραγματοποιεί πτήση χωρίς υποβεβλημένο σχέδιο.

Διευκρίνισε εξάλλου ότι η αξίωση αυτών των δεδομένων είναι υποχρεωτική προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια του Έλληνα υπουργού, ενώ η Τουρκία ενημέρωσε τους Έλληνες εταίρους σχετικά με το περιστατικό...

cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: