30.10.20

Σάμος: Νύχτα αγωνίας μετά τον φονικό σεισμό...



ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ...
Νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους της Σάμου για τους μετασεισμούς, αλλά και νύχτα θρήνου για το μαθητή και τη μαθήτρια που έχασαν τη ζωή τους όταν καταπλακώθηκαν από τοίχο, την ώρα που είχαν τελειώσει το σχολείο και επέστρεφαν στα σπίτια τους.

Ο... φονικός - όπως αποδεικνύεται - σεισμός των 6,7 Ρίχτερ χτύπησε την υποθαλάσσια περιοχή 19 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Σάμου και έγινε αισθητός στη μισή Ελλάδα. Ήταν επιφανειακός με εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες αυτός είναι ο κύριος σεισμός ενώ αναμένονται αρκετοί μετασεισμοί. Ήδη μέχρι στιγμής έχει καταγραφεί ένας ισχυρός μετασεισμός 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και δεκάδες άλλοι μικρότερης έντασης. Κρίσιμο για την εξέλιξη του φαινομένου είναι το επόμενο 48ωρο σύμφωνα με τους επιστήμονες οι οποίοι το παρακολουθούν.

Οι κάτοικοι του νησιού θα διανυκτερεύσουν οι περισσότεροι έξω από τα σπίτια τους και μακρυά από τις περιοχές που έχουν κριθεί επικίνδυνες καθώς υπάρχουν πολλά παλιά κτίσματα που έχουν υποστεί ζημιές και μπορεί να καταρρεύσουν με έναν ισχυρό μετασεισμό.

Χαρακτηριστικό είναι και το μήνυμα των Αρχών από μεγάφωνο που υποδεικνύει στους κατοίκους να μείνουν μακριά από τα σπίτια τους μέχρι να εκτονωθεί το φαινόμενο.

 

 Για το λόγο αυτό έχουν στηθεί σκηνές προκειμένου να μπορέσουν να διανυκτερεύσουν εκεί οι κάτοικοι.
Την ίδια στιγμή πολλοί από τους καταστηματάρχες στην παραλιακή ζώνη θα διανυκτερεύσουν μέσα στα καταστήματά τους, καθώς πολλά από αυτά έχουν γεμίσει νερά από το τσουνάμι που ακολούθησε τον σεισμό και δεν μπορούν να ασφαλίσουν με τις πόρτες να έχουν υποστεί ζημιές.

Εκτός από τα δυο νεκρά παιδιά ηλικίας 15 και 17 ετών ένα 14χρονο παιδί που τραυματίστηκε μεταφέρθηκε εσπευσμένα από τη Σάμο στο νοσοκομείο Αγλαία Κυριακού, ενώ και μια γυναίκα τραυματίας μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή. 

Συνολικά 9 άτομα είναι οι τραυματίες όλοι τους με ορθοπαιδικά τραύματα στην προσπάθειά τους να βγουν από τα σπίτια τους την ώρα του σεισμού...

Δεν υπάρχουν σχόλια: