31.10.20

Κάντε το όπως ο Πούτιν…



Αν η κυβέρνηση έκρινε ότι χρειάζονταν πρόσθετα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού σε τομείς και δραστηριότητες  όπως η σίτιση, η ψυχαγωγία, ο πολιτισμός, τα γυμναστήρια, ο αθλητισμός κ.λ.π θα μπορούσε να λάβει πρόσθετα μέτρα αποστάσεων, υγιεινής κ.α και... όχι να επιβάλλει lockdown, τα οποία επιδεινώνουν, μέχρι καταστροφής, την θέση αυτών των κλάδων, πλήττουν βαρύτατα τους εργαζόμενους, πολλοί εκ των οποίων οδηγούνται κυριολεκτικά στην πείνα, επιβαρύνουν περαιτέρω την καταρέουσα οικονομία της χώρας, την ψυχολογία και ως εκ τούτου και την υγεία των πολιτών, χωρίς, ταυτόχρονα, να προσθέτουν κάτι το ουσιαστικό στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Πολύ φοβούμεθα ότι αυτό το “μοντελάκι” των lockdown, που επιβάλλεται με ιδιαίτερη φροντίδα από την Μέρκελ σε όλες τις χώρες της Ε.Ε, αποσκοπεί, εκ των πραγμάτων, περισσότερο στην συγκέντρωση των οικονομικών δραστηριοτήτων σε ολιγοπωλιακά χέρια, στην εξουδετέρωση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων και κυρίως στην “κινεζοποίηση” των λαών και ιδιαιτέρως του εργατικού δυναμικού της ηπείρου μας.

Για αυτό κρίνουμε ως πολύ θετική την τοποθέτηση του Β. Πούτιν, ο οποίος τόνισε ότι αποκλείει την χρήση του lockdown, διότι έχει χειρότερες συνέπειες για τον λαό και την υγεία του, αφού πλήττει θανάσιμα την οικονομία και την ψυχολογία των πολιτών.

Κ.Μ

iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: