31.10.20

Υψηλό κρουσμάτων στις ΗΠΑ...



Συνεχίζεται η ραγδαία εξάπλωση του νέου κορονοϊού στις ΗΠΑ, όπου το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκε νέο υψηλό κρουσμάτων αλλά και 1.000 θάνατοι.

Η... χώρα κατέγραψε 91.000 νέα κρούσματα την Πέμπτη, με έξαρση των κρουσμάτων να παρατηρείται σε δεκάδες πολιτείες μόλις λίγες ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές.

Αυτή είναι η τρίτη φορά μέσα στον μήνα που ο ημερήσιος αριθμός θανάτων στις ΗΠΑ ξεπέρασε τους 1.000, σύμφωνα με το Reuters.

Έξαρση της επιδημίας καταγράφεται συνολικά σε 21 πολιτείες, κάποιες εκ των οποίων απ’ τις λεγόμενες «κλειδί» για τις εκλογές.

Μεταξύ αυτών το Ουισκόνσιν, όπου τα νοσοκομεία στο Γκριν Μπέι προειδοποίησαν ότι η προεκλογική συγκέντρωση του προέδρου Τραμπ θα μπορούσε να επιδεινώσει την κατάσταση.

«Είναι πιο σημαντικό τώρα από ποτέ να αποφεύγουμε μεγάλα πλήθη, ειδικά εδώ στο Γκριν Μπέι του Ουισκόνσιν, όπου βλέπουμε από τους πιο γρήγορους ρυθμούς εξάπλωσης του Covid-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες», ανέφερε κοινή δήλωση αρκετών νοσοκομείων.

Από την πλευρά του ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος, πριν από τις προγραμματισμένες για την Παρασκευή συγκεντρώσεις, σχολίασε στο Twitter: «Περισσότερα τεστ ισοδυναμούν με περισσότερα κρούσματα. Έχουμε την καλύτερη δειγματοληψία. Οι θάνατοι πέφτουν».

Ένα εκατομμύριο κρούσματα μέσα σε δύο εβδομάδες

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στις ΗΠΑ εκτοξεύτηκε από 8 εκατομμύρια σε 9 εκατομμύρια μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες, με βάση την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Αξιωματούχοι υγείας επιβεβαίωναν (μέχρι χθες το μεσημέρι) 9.007.298 περιπτώσεις μόλυνσης Covid-19, από 8 εκατομμύρια στις 16 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου της Βαλτιμόρης.

Ο αριθμός των θανάτων συνολικά από την εμφάνιση της πανδημίας ανέρχεται σε 229.293.

Δεν υπάρχουν σχόλια: