30.10.20

Σε ετοιμότητα οι στρατιωτικές δυνάμεις ...












...σε Σάμο και Χίο...
Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί οι στρατιωτικές δυνάμεις στη Σάμο και τη Χίο μετά την πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση των 6,7 Ρίχτερ που χτύπησε την περιοχή του Βορείου Αιγαίου λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι.

Από... τις πρώτες καταγραφές, φαίνεται ότι οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Σάμο δεν έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές. Από τους πρώτους οπτικούς ελέγχους έχουν εντοπιστεί κάποιες ρωγμές σε στρατιωτικά οικήματα στο νησί, οι οποίες ωστόσο δεν εμπνέουν ανησυχία. Από τις μέχρι στιγμής αναφορές φαίνεται ότι ο ισχυρός σεισμός μεγέθους σχεδόν 7 Ρίχτερ δεν προκάλεσε ζημιές στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις και στη Χίο. Το ίδιο συμβαίνει και με τα μικρότερα νησιά κοντά στην Χίο και την Σάμο, βόρεια-βορειοδυτικά της οποίας εντοπίζεται το επίκεντρο του σεισμού.

Οι στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται στην Σάμο και την Χίο έχουν τεθεί σε καθεστώς ετοιμότητας διά παν ενδεχόμενο, τόσο για να αντιμετωπιστούν προβλήματα από πιθανούς μετασεισμούς όσο και για να παρασχεθεί συνδρομή σε όποια περίπτωση μπορεί να απαιτηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: