31.10.20

Στην Σάμο ο Κ. Μητσοτάκης...



BINTEO...
Στη Σάμο, που επλήγη από τον χθεσινό σεισμό, βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η επίσκεψη ξεκίνησε με κατ' ιδίαν συνάντηση με τους γονείς των παιδιών που έχασαν χθες τη ζωή τους, στο δημαρχείο στο Βαθύ. Ο... πρωθυπουργός εξέφρασε την οδύνη του και τα βαθιά του συλλυπητήρια για το τραγικό γεγονός.

 «Σήμερα η Σάμος θρηνεί και οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες των δύο μαθητών που χάθηκαν" τόνισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Σάμο. Όπως είπε ο Πρωθυπουργός "βρίσκομαι σήμερα εδώ, 24 ώρες μετά τον σεισμό για να έχω μια προσωπική άποψη για την έκταση των ζημιών. Όπως γνωρίζετε έχει έρθει από την πρώτη στιγμή κυβερνητικό κλιμάκιο για να καταγράψει τις ζημιές σε επίπεδο νοικοκυριών, επιχειρήσεων και δημόσιων υποδομών. Υπάρχουν σημαντικές ζημιές αλλά λόγω του ισχυρού μεγέθους του σεισμού και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του θα μπορούσε τα πράγματα να είναι πολύ χειρότερα".

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, "χρέος της Πολιτείας είναι να σταθεί δίπλα στο νησί, να εκταμιευθούν όσο το δυνατόν πιο σύντομα οι αποζημιώσεις ώστε η Σάμος να ξαναβρεί όσο το δυνατόν συντομότερα τους φυσιολογικούς ρυθμούς της. Δυστυχώς μέσα από μια σειρά φυσικών καταστροφών με πιο πρόσφατη τη θεομηνία που έπληξε τη Θεσσαλία, ο κρατικός μηχανισμός έχει αποκτήσει μεγαλύτερη εμπειρία στο να καταγράφει ζημιές και να εκταμιεύει ποσά με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα από ότι στο παρελθόν. Αυτό θα γίνει και τώρα".

Όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης "είμαι ικανοποιημένος από το ότι το 112 λειτούργησε με μεγάλη ταχύτητα στέλνοντας ένα προειδοποιητικό μήνυμα για την εμφάνιση τσουνάμι. Είμαστε μια σεισμογενής χώρα, δεν είναι ο τελευταίος σεισμός που θα γίνει στην Ελλάδα αλλά σε επίπεδο Πολιτικής Προστασίας πρέπει να είμαστε πάντα προετοιμασμένοι ώστε να ενημερώνουμε έγκαιρα τους πολίτες».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Πρωθυπουργός και στα παλιά, ακατοίκητα κτίρια, ζήτημα το οποίο θα αντιμετωπιστεί, όπως τόνισε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: