31.10.20

Ευτυχώς που υπάρχει και το διαδίκτυο...Skaters περιγράφουν την αστυνομική «Οδύσσεια» της σύλληψής τους στη Θεσσαλονίκη...

Αρχικά, γράφτηκε από κάποια Μέσα ότι «τέσσερις νεαροί που δεν φορούσαν μάσκα διαπληκτίστηκαν με αστυνομικούς». Fake news. Ευτυχώς, όμως, ζούμε στην εποχή που τα social media καμιά φορά είναι πιο «γκαραντί» σε σχέση με τα ΜΜΕ. Έτσι, η... αλήθεια αποκαταστάθηκε όταν η σελίδα Stroller Crew στο Instagram ανάρτησε βίντεο, στο οποίο βλέπουμε έναν αστυνομικό -με κατεβασμένη τη μάσκα του- να τραβάει με βίαιο τρόπο έναν νεαρό skater και να του λέει πως δεν δέχεται υποδείξεις για τη δουλειά του. Ο αστυνομικός ακούγεται να λέει κάτι περί φθοράς δημόσιας περιουσίας και να φωνάζει με ύφος σε ένα από τα παιδιά, «είμαι αστυνομικός και θα μου πεις γιατί σε ακουμπάω;». Κόσμος που βρίσκεται τριγύρω, ακούγεται να αντιδρά στις κινήσεις του αστυνομικού.

Το παραπάνω περιστατικό συνέβη στις 26 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, μπροστά από τον κινηματογράφο Ολύμπιον, στην Πλατεία Αριστοτέλους. «Είχαμε έρθει tour από την Αθήνα για να κάνουμε skate και να βγάλουμε βίντεο σε διάφορα skate spot της Θεσσαλονίκης. Ήμασταν με ένα άλλο skate crew της Θεσσαλονίκης, το ΛΑΪΚΟΝ. Μία από αυτές τις μέρες πήγαμε σε ένα πολύ γνωστό σημείο για skate στην πόλη, στην Πλατεία Αριστοτέλους. Όλα ήταν μια χαρά ώσπου σταμάτησε ένα περιπολικό μπροστά μας και βγήκε ένας αστυνομικός. Άρχισε να λέει ότι κάνουμε φθορές και μας ζητούσε να φύγουμε. Στην αρχή έγινε εξακρίβωση στοιχείων, δώσαμε τις ταυτότητές μας κι από εκεί και πέρα ξεκίνησε αυτό που βλέπετε στο βίντεο. Δηλαδή, άρχισε να γίνεται κουβέντα με τον συγκεκριμένο αστυνομικό. Αυτό ακριβώς ήταν το λάθος, ότι έγινε κουβέντα μαζί του. Του είπαμε "γιατί κυνηγάτε εμάς, λες και είμαστε εγκληματίες;"», αναφέρει μέλος* του Stroller Crew που ήταν παρών στο περιστατικό. «Μετά από αυτήν την κουβέντα νευρίασε πολύ», συμπληρώνει στην τηλεφωνική συνομιλία που έχουμε. 

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο, πατήστε ΕΔΩ

πηγη Vice

Δεν υπάρχουν σχόλια: