31.10.20

Φονικά ρίχτερ μίσους...O εγκέλαδος ήρθε και χτύπησε σιωπηρά...  τα νησιά του Β. Αιγαίου και την Τουρκία.  Ο φονικός σεισμός χτύπησε την στιγμή που οι δυο γείτονες χώρες δεν περνούν και την καλύτερη στιγμή στις σχέσεις τους. Όσα... ειπώθηκαν και έγιναν το προηγούμενο διάστημα ήρθε να τα σκεπάσει... ο εγκέλαδος και το τσουνάμι που ακολούθησε. Ναι αυτή την ώρα οι άνθρωποι είναι πάνω από τους πολιτικούς, τις διεκδικήσεις τις γεωτρήσεις και τις υφαλοκρυπίδες. «Και τσακώνονται οι πολιτικοί σε ποιόν ανήκει η φύση, που τους βλέπει και κρυφογελάει απ΄την γωνία».

Ακόμα και σε  αυτή την δύσκολη στιγμή υπάρχουν πολλοί που προσπάθησαν να χλευάσουν τον θρήνο και τον πόνο που επικρατεί ειδικά, στην Σμύρνη. Στα social media δεν ήταν και λίγα τα σχόλια χρηστών που με το άκουσμα ότι υπάρχουν θύματα στην γείτονα χώρα, χάρηκαν. Δείγμα ότι το εθνικιστικό δηλητήριο έχει περάσει για τα καλά στο πετσί τους. Αυτά τα φονικά ρίχτερ μίσους ίσως είναι χειρότερα από τον σεισμό...Λέξεις όπως: «Καλό ψόφο», «Τούρκος καλός μόνο νεκρός» και «ο Θεός τους τιμώρησε τους Τούρκους... με αυτά που κάνουν'» είναι μερικά από τα σχόλια χρηστών που  γέμισαν το hustag #σεισμός στο twitter. Λες και ο Σεισμός.... έχει σύνορα. Δυστυχώς  o ανθρώπινος πόνος δεν κάνει διαχωρισμούς. Ο άδικος θάνατος των δύο μικρών παιδιών στη Σάμο μας το δείχνει ξεκάθαρα. Εθνικιστές και  μισάνθρωποι δεν κατάλαβαν τίποτα πόσο ευάλωτη είναι η ανθρώπινη φύση μπροστά τα στοιχεία της φύσης. 

Οι όποιες διαμάχες που υπάρχουν,  είναι απλά πολιτικές αποφάσεις και όχι εντολή από τους λαούς. Λες και η γη μας ανήκει...  όπως πολύ σωστά έγραψε ο Κώστας Βαμβακίδης:

«Εμείς πάμε! Φεύγουμε.
Κι ούτε θα αφήσουμε και ιδιαίτερα ίχνη.
Δόξα το Θεό γι'αυτό.
Ο πλανήτης θα μας τινάξει από πάνω του σαν ψύλλους.
Σαν μια επιφανειακή ενόχληση." Πόσο ντρέπομαι  που συνυπάρχω σε αυτή τη γη μαζί σας.
Πόσο ντρέπομαι που μοιραζόμαστε τον ίδιο ουρανό.
Ντρέπομαι να λέγομαι κι εγώ κι εσείς "άνθρωπος».

Ναι, τα φονικά ρίχτερ του εθνικισμού... είναι χειρότερα από έναν εγκέλαδο.  Σκοτώνουν πολύ περισσότερο την ανθρώπινη ύπαρξη σε αυτό τον κόσμο.  Και τελικά μόνο δάκρυα  για τα νεκρά παιδιά σε Σάμο και σε Σμύρνη. Παιδιά μας όλα τα παιδιά... όπως πολύ σωστά έγραψε ο Νευροχειρουργός Παναγιώτης Παπανικολάου 
koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: