31.10.20

Συνέντευξη Τύπου από τον Μπόρις Τζόνσον στις 18.00...

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου θα προχωρήσει ο Βρετανός πρωθυπουργός σήμερα στις 18.00 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) όπως ανακοίνωσε πριν λίγο το BBC.

Όπως επισημαίνει το δίκτυο, τις τελευταίες ώρες φουντώνουν όλο και περισσότερο τα σενάρια... ότι η βρετανική κυβέρνηση εξετάζει το σενάριο επιβολής πανεθνικού lockdown, ακολουθώντας τα χνάρια της Γαλλίας. Το βασικό σενάριο που εξετάζεται, σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο, αφορά lockdown διάρκειας ενός μήνα σε όλη τη χώρα, με την ελπίδα ότι τα πιο αυστηρά μέτρα θα μπορέσουν να χαλαρώσουν τα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με το BBC, έγγραφα στα οποία είχε πρόσβαση το δίκτυο δείχνουν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο οδεύει προς πολύ υψηλότερους ημερήσιους αριθμούς θυμάτων συγκριτικά με το πρώτο κύμα, εάν δεν επιβληθούν περαιτέρω μέτρα. Ένα από τα μοντέλα δείχνει ότι οι θάνατοι μπορεί να ξεπεράσουν και τους 4.000 τη μέρα. Αυτός ο αριθμός, όπως επισημαίνεται, αφορά το σενάριο να μην επιβληθεί κανέναν μέτρο ανάσχεσης της επιδημίας, ωστόσο τα περισσότερα μοντέλα αναφέρουν ως μέγιστο αριθμό νεκρών τους 2000 τη μέρα.

Στο πλευρό του Μπόρις Τζόνσον στη σημερινή συνέντευξη Τύπου θα  βρίσκονται ο αρχίατρος της βρετανικής κυβέρνησης Κρις Γουίτι και ο κύριος επιστημονικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Σερ Πάτρικ Βάλανς.

Το ΗΒ ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι κατέγραψε 24.405 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και ακόμη 274 θανάτους ασθενών εντός 28 ημερών από τη διάγνωση πως τα θύματα είχαν συμπτώματα της COVID-19.

Δεν υπάρχουν σχόλια: