15.10.20

Αθεράπευτα υποκριτές...


Τις τελευταίες ημέρες είμαστε όλοι μάρτυρες μιας απέλπιδας προσπάθειας της κυβέρνησης να πείσει πως ο νέος Ποινικός Κώδικας που πέρασε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ «ρίχνει» στα μαλακά τους ναζί της Χρυσής Αυγής. Έγκριτοι νομικοί έχουν... πάρει θέση διαβεβαιώνοντας για το αντίθετο.

Ο αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Θέμης Σοφός δήλωσε πως είναι υπέρμαχος του νέου Ποινικού Κώδικα. Στελέχη άλλων κομματικών παρατάξεων όπως ο Χάρης Καστανίδης και ο Ευάγγελος Βενιζέλος (των οποίων τη σχέση με τη νομική μόνο περιστασιακή και αποσπασματική δεν θα χαρακτήριζε κανείς) επίσης δηλώνουν ευχαριστημένοι με τις αλλαγές, οι οποίες εξάλλου έγιναν από νομοπαρασκευαστική επιτροπή που έχει αναλάβει το έργο και τις επεξεργάζεται εδώ και μια δεκαετία.

Κι όμως, η κυβέρνηση και μια ομάδα ΜΜΕ επιμένουν να συντηρούν αυτό το αφήγημα. Κόντρα στη κοινή λογική και στους αριθμούς που δεν κάνουν ποτέ λάθος, η κυβέρνηση συνεχίζει να προωθεί τη διχαστική ρητορική, βγάζοντας εκτός πολιτικής ορθότητας οποιαδήποτε απάντηση έρθει από τον ΣΥΡΙΖΑ κι επιλέγοντας να εξαφανίσει από τη δημόσια συζήτηση την όποια διαφορετική άποψη, ασχέτως του κύρους του εκάστοτε που καταθέτει την άποψή του. Δεν θα σχολιάσω λοιπόν το συγκεκριμένο θέμα καθώς έχει απαντηθεί κάτι περισσότερο από επαρκώς, αλλά θα επιχειρήσω να φέρω στο τραπέζι το μέγεθος της υποκρισίας της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη με κάποια μικρά αλλά πολύ χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Του τελευταίους δεκαπέντε μήνες που κυβερνά η Νέα Δημοκρατία, έχουν προχωρήσει σε κάποιες νομοθετικές παρεμβάσεις που δεν αντιστοιχούν στον ξαφνικό ζήλο για τη νομιμότητα που επιδεικνύει. Όταν λοιπόν οι μοναδικές παρεμβάσεις που έχεις προχωρήσει αφορούν τη νομιμοποίηση των εσόδων από το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και την νομοθέτηση του ακαταδίωκτου για τραπεζικά στελέχη που θα προχωρήσουν σε αναδιαρθρώσεις δανείων και διαγραφές οφειλών, κάπου η λογική με την οποία αντιπαρατίθεσαι τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για τον ποινικό κώδικα, «μπάζει».

Κι επειδή τα προαναφερθέντα έχουν ειπωθεί πολλάκις αλλά δεν φαίνεται να ιδρώνει το αυτί της κυβέρνησης, ας εκλαϊκεύσουμε κάτι που θα έχει ίσως απήχηση στον κάθε ένα μας που ασχολείται με την καθημερινότητα και τον αθλητισμό: Στον πρόσφατο αθλητικό νόμο του κ. Αυγενάκη, τροποποιήθηκε το άρθρο που απαγόρευε σε τελεσίδικα καταδικασμένους παράγοντες να συμμετέχουν σε διοικήσεις Ποδοσφαιρικών Ανώνυμων Εταιριών (ΠΑΕ), και πλέον απαιτεί αμετάκλητη απόφαση. Δηλαδή η καταδικαστική απόφαση Εφετείου πλέον δεν αρκεί για να θέσει εκτός πλαισίου κατάδικους επιχειρηματίες αλλά απαιτείται απόφαση Αρείου Πάγου, εξασφαλίζοντας τους έτσι το δικαίωμα να ασχολούνται διοικητικά για 8-9 χρόνια ακόμα (καθώς τόσο διαρκεί η διαδικασία), βάζοντας σε μεγαλύτερο κίνδυνο το ταλαίπωρο Ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Ας κοιτάξει λοιπόν η Νέα Δημοκρατία στον καθρέφτη προτού αποφασίσει να συνεχίσει την προπαγάνδα στο συγκεκριμένο θέμα, και να ξανασκεφτεί να μιλήσει για τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία του οποίου τα γραφεία έχουν στοχοποιηθεί από Χρυσαυγίτες, καίγοντας τα κι αφήνοντας πίσω ζωγραφιές με μαιάνδρους. Μέχρι τότε ίσως και να αξίζει μεγαλύτερος σεβασμός σε ένα κόμμα που διαθέτει στις τάξεις του φυλακισμένους της Χούντας και αναγνωρισμένους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης...
 
Άρθρο του αν. εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Αλέξανδρου Νικολαΐδη, στο iEidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: