20.4.15

Συνάντηση με τον νονό των ομολόγων...


Με τον δικηγόρο, ειδικό σε θέματα αναδιάρθρωσης χρέους Λι Μπουχάιτ, γνωστό ως «νονό των κρατικών ομολόγων» συναντήθηκε τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης. Το ότι η Αθήνα εξετάζει τρόπους για  αναδιάρθρωση του χρέους, υποδεικνύει...
πόσο κοντά βρίσκεται η χώρα στη χρεοκοπία, σχολιάζουν οι New York Times.
Ο Μπουχάιτ, διακεκριμένος δικηγόρος της αμερικανικής Cleary Gottlieb Steen & Hamilton, σχεδίασε την αναδιάρθρωση του χρέους και επισκέπτεται συχνά την Ελλάδα.

Ο «νονός των κρατικών ομολόγων», όπως αποκαλείται από τον διεθνή Τύπο, ήταν από τους πρώτους που το 2010 είχαν μιλήσει για την ανάγκη αναδιάρθρωσης του χρέους.

Οι New York Times αναφέρουν ότι όσα συζήτησαν οι δύο άντρες κατά τη συνάντησή τους δεν έγιναν γνωστά, καθώς κανένας από τους δύο δεν έκανε σχόλιο.

Αλλά το ότι ο Γ. Βαρουφάκης αναζητεί ακόμα τρόπους για αναδιάρθρωση, υπογραμμίζει το πόσο κοντά βρίσκεται η Ελλάδα στο να κηρύξει χρεοκοπία, ενώπιον του χρέους πολλών δισεκατομμυρίων που καλείται να αποπληρώσει τις ερχόμενες εβδομάδες.


«Δεν έχουμε σχέδιο»

Η εφημερίδα επικαλείται και δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ σύμφωνα με τον οποίο πρακτικά και πολιτικά, το κούρεμα του ελληνικού χρέους αποκλείεται.

Η αμερικανική εφημερίδα σημειώνει ότι πολλοί αξιωματούχοι της ΕΕ και του ΔΝΤ διαμαρτύρονται πλέον δημοσίως για το ότι ο Γ. Βαρουφάκης καταναλώνει υπερβολική ενέργεια ως διάσημος οικονομολόγος αντί να σχεδιάσει βιώσιμο σχέδιο που θα ικανοποιεί τους πιστωτές.

«Ακόμα δεν έχουμε ένα κατανοητό, λεπτομερές σχέδιο. Επιπλέον, τα νούμερα δεν βγαίνουν», δήλωσε αξιωματούχος των δανειστών της Ελλάδας στους ΝΥΤ.

Κατά το δημοσίευμα, από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο Έλληνας υπουργός επιμένει ότι η Ευρώπη και ειδικά η γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ, δεν θέλουν να αναλάβουν την ευθύνη για τον εξαναγκασμό της Ελλάδας σε χρεοκοπία και την έξοδο από την Ευρωζώνη.

«Με τον χρόνο να τελειώνει και την Ελλάδα να ξεμένει από ρευστό, οι ερχόμενες εβδομάδες θα αποδείξουν τη σοφία αυτού του στοιχήματος», τονίζεται χαρακτηριστικά.

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: