30.4.15

«Απαραβίαστες παραμένουν οι 4 κόκκινες γραμμές μας...


...για εργασιακά και ασφαλιστικό»...
Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αναφορικά με σημερινά δημοσιεύματα και διαρροές που κάνουν λόγο για μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων και μη εφαρμογή της κυβερνητικής εξαγγελίας για επαναφορά της 13ης σύνταξης, υπογράμμισε σε όλους τους τόνους ότι...
δεν τίθεται κανένα θέμα νέων μειώσεων σε κύριες και επικουρικές συντάξεις και ότι ισχύει η κυβερνητική εξαγγελία για επαναφορά της 13ης σύνταξης.


Αναλυτικότερα,  ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων τόνισε ότι:

ΠΡΩΤΟΝ, όχι μόνο δεν τίθεται ζήτημα περαιτέρω μείωσης μισθών, αλλά ήδη ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης έχει αποστείλει στους αρμόδιους φορείς το σχέδιο για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, καθώς και για τη σταδιακή επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ, ισχύει στο έπακρο η κυβερνητική δέσμευση για επαναφορά της 13ης σύνταξης, σε όσους λαμβάνουν ποσά κάτω των 700 ευρώ. Η δέσμευση αυτή θα θεσμοθετηθεί και τυπικά προς το τέλος του φθινοπώρου, δηλαδή λίγο πριν χορηγηθεί η 13η σύνταξη.




ΤΡΙΤΟΝ, ούτε μειώνονται, ούτε πρόκειται να μειωθούν άλλο οι κύριες συντάξεις, καθώς δεν υπέγραψε την εφαρμογή των νομοθετημάτων της μνημονιακής περιόδου (3863 και 3865) που προέβλεπαν την εν λόγω δυσμενέστερη εξέλιξη.

ΤΕΤΑΡΤΟΝ, δεν μειώνονται άλλο οι επικουρικές συντάξεις, καθώς η κυβέρνηση αναστέλλει επ’ αόριστο τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, βάσει της οποίας οι επικουρικές θα μειώνονταν έως και 90%.




Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων διευκρίνισε, επίσης, ότι δεν επίκεινται μειώσεις ούτε στις λεγόμενες «υψηλές επικουρικές» καθώς έπειτα από έξι διαδοχικές μειώσεις δεν υπάρχουν πλέον υψηλές επικουρικές. Από τα 252 ευρώ, ο μέσος όρος έπεσε στα 180 και αν ληφθούν υπόψη κάποιες κρατήσεις, στην ουσία κάτω και από τα 170 ευρώ.

Ερωτηθείς για τις πρόωρες συντάξεις, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να περιορίσει ορισμένες ακραίες καταστάσεις οι οποίες χαρακτηρίζουν κυρίως διαδικασίες εθελούσιων εξόδων σε τράπεζες και σε ιδιωτικοποιημένες ΔΕΚΟ και στερούν πολλούς πόρους από τα ταμεία. προσθέτοντας ότι εκπονείται ήδη μελέτη του υπουργείου Οικονομικών για το ζήτημα.

Τέλος, διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να κινδυνεύσουν πρόωρες συντάξεις μητέρων με ανήλικα παιδιά, αναπήρων και ατόμων με «ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

 left.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: