30.4.15

Σαρωτικές αλλαγές στη στελέχωση των ΔΟΥ...


Νέο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων και σαρωτικές αλλαγές στη διαδικασία στελέχωσης των εφοριών προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μετά τη...
συνάντηση που είχε χθες στο υπουργείο με τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή, με αντικείμενο την αντιμετώπιση της διαφθοράς στο Δημόσιο.

Μεταξύ των προτάσεων που τέθηκαν ήδη στο τραπέζι είναι η εναλλαγή των διευθυντών των εφοριών ανά τακτά χρονικά διαστήματα, η εφαρμογή ενός νέου συστήματος τοποθετήσεων που θα επιτρέπει την «κυκλική» μετακίνησή τους από εφορία σε εφορία, ενώ θα εξετάζεται και το θέμα της εντοπιότητας, όπως στην περίπτωση των δικαστών.

Ο κ. Βαρουφάκης, αφού ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, θα προωθήσει ένα νέο σύστημα αξιολόγησης για τους δημοσίους υπαλλήλους, ανέφερε ότι σχεδιάζεται η επανασύσταση και στελέχωση της Οικονομικής Επιθεώρησης.

Η εν λόγω υπηρεσία ήταν αρμόδια να ελέγχει υποθέσεις διαφθοράς εφοριακών και άλλων υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών, αλλά καταργήθηκε και ενσωματώθηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Κληροδοτήματα

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν επίσης να συνεργαστούν για την καταγραφή όλης της δημόσιας περιουσίας καθώς επίσης και για τη δημιουργία μιας αναπτυξιακής τράπεζας που προφανώς θα έχει βασικό σκοπό την αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Ρακιντζής, μόνον η αξία των κληροδοτημάτων που διαχειρίζεται το Δημόσιο υπερβαίνει τα 10 δισ. ευρώ, ενώ η περιουσία του Δημοσίου έχει πολλαπλάσια αξία.

«Η χαρτογράφηση και καταγραφή της δημόσιας περιουσίας αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Επίσης, στο πλαίσιο των γενικότερων προτάσεών μας όσον αφορά την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας ιδίως σε μια περίοδο όπου θα πρέπει να αποτελέσει εχέγγυο σε μια αναπτυξιακή προσπάθεια, συζητήσαμε τη σύσταση μιας αναπτυξιακής τράπεζας την οποία θα προωθήσουμε ως κυβέρνηση», επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών.
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: