30.4.15

Μαξίμου: Δεν θα παρουσιαστεί τελικά το νομοσχέδιο...

Μαξίμου: Δεν θα παρουσιαστεί τελικά το νομοσχέδιο στο υπουργικό
...στο υπουργικό...
Εκτός ημερήσιας διάταξης του υπουργικού συμβουλίου, τέθηκε το πολυνομοσχέδιο που μέχρι χθες διαρροές το ήθελαν να συζητείται σήμερα στις 5. 
Η κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα την...
ημερήσια διάταξη του υπουργικού συμβουλίου όπου όπως επισημαίνεται θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη ενδιάμεσης συμφωνίας, από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ενώ όπως σημειώνουν με νόημα οι ίδιες πηγές «θα επιβεβαιωθούν οι «κόκκινες γραμμές», ενώ θα συζητηθούν τα νομοσχέδια για την Παιδεία και τον Αθλητισμό, ενώ θα υπάρξει ενημέρωση και για τις τηλεοπτικές άδειες.

Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου τονίζουν πως με την έναρξη των διαπραγματεύσεων στο Brussels Group στις Βρυξέλλες αναμένεται να προχωρήσει η διαπραγμάτευση με τη συζήτηση των μεταρρυθμίσεων που προωθεί η κυβέρνηση προκειμένου να υπάρξει μια αμοιβαία επωφελής λύση.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους η κυβέρνηση εμμένει στις «κόκκινες γραμμές» της, όπως εξηγούν «όχι μόνο για λόγους πολιτικής αλλά και για λόγους κοινωνικού και οικονομικού ορθολογισμού». 

Επισημαίνουν πως «κόκκινες γραμμές» για την κυβέρνηση παραμένουν τα εργασιακά, η μείωση μισθών/συντάξεων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, η αύξηση του ΦΠΑ. 

«Η κυβέρνηση δεν έχει την λαϊκή εντολή να φέρει μια συμφωνία που θα εκφεύγει από τα όρια των κόκκινων γραμμών και γι’ αυτό δεν θα το πράξει. Η κυβέρνηση εμμένει σε μια συμφωνία χωρίς τα εγκλήματα του μνημονιακού παρελθόντος», τονίζουν.

Αναλυτικά το υπουργικό συμβούλιο θα ασχοληθεί με τα παρακάτω θέματα: 

1. Ενημέρωση του Υπουργικού Συμβουλίου για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες (εισήγηση Πρωθυπουργού).

2. Ενημέρωση του Υπουργικού Συμβουλίου για τα σχέδια νόμου αρμοδιότητας του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων:

-Σχέδιο νόμου σε στάδιο επεξεργασίας «Ρυθμίσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, την έρευνα και άλλες διατάξεις» (Εισηγητής ο Υπουργός Α. Μπαλτάς)

-Σχέδιο νόμου υπό κατάθεση «Επείγοντα μέτρα για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση» (Εισηγητές ο Υπουργός Α. Μπαλτάς και ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας Α. Κουράκης)

-Σχέδιο νόμου «Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις» (Εισηγητές ο Υπουργός Α. Μπαλτάς και ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, Σ. Κοντονής.

3. Ενημέρωση του Υπουργικού Συμβουλίου από τον Υπουργό Επικρατείας Ν. Παππά για τα αμέσως επόμενα βήματα εφαρμογής του νόμου για την ΕΡΤ Α.Ε. (ν. 4324/2015). Εισήγηση για το σχέδιο νόμου (σε επεξεργασία) για την προκήρυξη νέων αδειών τηλεοπτικών μέσων.

4. Συζήτηση για τον προγραμματισμό νομοθετικού έργου άλλων Υπουργείων για το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα και για την εφαρμογή της Α.Π. Υ155/1-4-2015 εγκυκλίου του Πρωθυπουργού για τους κανόνες, τις αρχές και τις διαδικασίες άσκησης της Κυβερνητικής Νομοθετικής Πρωτοβουλίας.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: