30.4.15

ΥΠΟΙΚ: Υπάρχει ευελιξία...


... αλλά οι «κόκκινες γραμμές» παραμένουν...
Στην ανακοίνωση ότι η κυβέρνηση καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες και επιδεικνύει μεγάλη ευελιξία προκειμένου να επιτευχθεί μια έντιμη ενδιάμεση συμφωνία, ωστόσο οι κόκκινες γραμμές παραμένουν, προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών.
 Την...
Τετάρτη, οι εργασίες του EuroWorking Group διεξήχθησαν σε καλό κλίμα, σύμφωνα και με πηγές της Ευρωζώνης, ενώ σήμερα, Πέμπτη, συνέρχεται εκ νέου το Brussels Group.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, που δημοσιοποιήθηκε μετά τις δηλώσεις κυβερνητικού αξιωματούχου σχετικά με την πορεία της διαπραγμάτευσης , καθώς και τις δηλώσεις ευρωπαίου αξιωματούχου που ζήτησε από την Αθήνα μετακίνηση από τις κόκκινες γραμμές και ανάληψη του πολιτικού κόστους, υπογραμμίζεται: 


«Η κυβέρνηση πράγματι καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες, και επιδεικνύει μεγάλη ευελιξία, ώστε η διαπραγμάτευση να οδηγήσει άμεσα σε μια έντιμη, ενδιάμεση συμφωνία στο Eurogroup και, κατόπιν, σε μια συμφωνία-συμβόλαιο με τους εταίρους μας που θα αφορά την μετά τον Ιούνιο εποχή και την πραγματική ανάκαμψη και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.


»Οι κόκκινες γραμμές παραμένουν, π.χ. ο ΦΠΑ στα νησιά κατά τη διάρκεια της φετινής περιόδου (όπως επανειλημμένως έχει δεσμευτεί ο Υπουργός Οικονομικών και από το βήμα της Βουλής), οι επικουρικές συντάξεις, η απόρριψη από την κυβέρνηση του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και, βεβαίως, τα εργασιακά.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: