30.4.15

Παρέμβαση Λαφαζάνη...

Νέα παρέμβαση από iskra.gr την πιο κρίσιμη στιγμή
Γράφει στο iskra πως οι δανειστές καλούν την κυβέρνηση σε ταπεινή συνθηκολόγηση...
Νέο άρθρο - παρέμβαση δημοσιεύθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην ιστοσελίδα iskra.gr που εκφράζει τις απόψεις της «Αριστερής Πλατφόρμας» του Παναγιώτη Λαφαζάνη στον ΣΥΡΙΖΑ. 
Με τίτλο «"Εταίροι" και δανειστές καλούν την κυβέρνηση σε...
ταπεινωτική συνθηκολόγηση», σχολιάζονται οι τελευταίες εξελίξεις στην κρίσιμη διαπραγμάτευση, που, σύμφωνα με την κυβέρνηση, είναι κοντά στην συμφωνία.«Είναι πλέον φανερό ότι οι κυρίαρχοι αντιδραστικοί κύκλοι των διεθνών πολιτικο-οικονομικών ελίτ και οι "θεσμικοί" εκπρόσωποι τους επιχειρούν να σύρουν την ελληνική κυβέρνηση σε πλήρη συνθηκολόγηση με μια νέο-μνημονιακής κοπής συμφωνία, με εφαλτήριο και την ετεροβαρή συμφωνία της 20ης Φλεβάρη. Στρατηγικός τους στόχος είναι να ταπεινώσουν τον ελληνικό λαό και να παραδειγματίσουν, παράλληλα, και τους υπόλοιπους λαούς που συνθλίβονται από τις αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές που θέλουν να επιβάλλουν ως μονόδρομο» αναφέρει χαρακτηριστικά ο αρθρογράφος.


«Μόνη προοδευτική διέξοδος για το λαό, η κυβέρνηση να εφαρμόσει αταλάντευτη το ριζοσπαστικό πρόγραμμά της», αναφέρεται επίσης.Ολόκληρο το άρθρο όπως δημοσιεύθηκε στο iskra.gr:

«ΕΤΑΙΡΟΙ» ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΤΑΠΕΙΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΣΗ

Αισιόδοξος ότι «είμαστε κοντά σε συμφωνία, η οποία θα κινείται στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έχει λάβει η κυβέρνηση και θα ορίζεται από τις κόκκινες γραμμές που έχει βάλει» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει στη Βουλή από το απόγευμα της Τετάρτης.


Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τους υπουργούς για την πορεία των διαπραγματεύσεων και τις συζητήσεις στις Βρυξέλλες ενώ παράλληλα έκανε αναφορά στα ανοιχτά ζητήματα, αλλά και στις κόκκινες γραμμές.


«Η κυβέρνηση εμμένει στις κόκκινες γραμμές της», διεμηνύαν, εξάλλου, κυβερνητικές πηγές, εν όψει της νέας συνεδρίασης του Brussels Group και τόνιζαν ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει τη λαϊκή εντολή να φέρει μια συμφωνία που θα απέχει από τα όρια των κόκκινων γραμμών που έχει θέσει.


Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές κόκκινες γραμμές παραμένουν «τα εργασιακά, η μείωση μισθών και συντάξεων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, η αύξηση του ΦΠΑ».


Την ίδια ώρα που στην Αθήνα συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο, ο επικεφαλής του Eurogroup αλλά και εκπρόσωπος του ΔΝΤ εκπέμπουν σαφή κελεύσματα προς την ελληνική κυβέρνηση για ταπεινωτική υποχώρηση από τις κόκκινες γραμμές της, συνοδευόμενα, κατά την πάγια τακτική τους, από τα συνήθη εκβιαστικά τελεσίγραφα.


Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: