30.4.15

Σκανδαλίδης: Υπάρχει ανάγκη για αλλαγή πορείας στο ΠΑΣΟΚ...

Σκανδαλίδης: Υπάρχει ανάγκη για αλλαγή πορείας στο ΠΑΣΟΚΑυτοκριτική, αναγέννηση, ουσιαστικός διάλογος, είναι οι πραγματικές ανάγκες στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, όπως δήλωσε ο βουλευτής του κόμματος, Κώστας Σκανδαλίδης.

Ο κ. Σκανδαλίδης βρέθηκε στο...
Ρέθυμνο όπου συμμετείχε στον προσυνεδριακό διάλογο, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου. "Όλα δείχνουν πως υπάρχει ανάγκη για αλλαγή πορείας, στο ΠΑΣΟΚ, μία αναγέννηση", ανέφερε ο Κώστας Σκανδαλίδης και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το Κίνημα θα βρεθεί ξανά σε "πρωταγωνιστική θέση, αρκεί να απαντηθεί το ερώτημα για το τι κόμμα θέλουμε, πώς αυτό θα προχωρήσει, θα μετεξελιχθεί, πώς θα γίνουν οι αλλαγές από μια μηδενική βάση".

Ο πρώην υπουργός μίλησε για τις αλήθειες που πρέπει να ειπωθούν, επισημαίνοντας πως σε αυτό το συνέδριο θα συζητηθούν όλα, θα ακουστούν προτάσεις, και μέσα από τον διάλογο θα φανεί η πορεία μετεξέλιξης του ΠΑΣΟΚ, οι συνεργασίες και συμμαχίες που θα ακολουθήσει, ώστε να αναδειχθεί ο καινούργιος πολιτικός φορέας με οπτική και ορίζοντα την επόμενη ημέρα και όχι την όποια μνημονιακή άποψη.

Στο πλαίσιο αυτό του διαλόγου και της αλήθειας, όπως ανέφερε ο κ. Σκανδαλίδης, θα ασκηθεί και η κριτική προς την κυβέρνηση, η οποία "ναι μεν κάνει μία μεγάλη προσπάθεια, αλλά λόγω διγλωσσίας και ιδεοληψιών δεν κάνει σωστή δουλειά". Αναφερόμενος μάλιστα στην περίπτωση δημοψηφίσματος, είπε πως εύχεται να μη φτάσουν οι εξελίξεις σε αυτό το σημείο διλήμματος που να χρειαστεί ένα δημοψήφισμα, γιατί "κάτι τέτοιο θα είναι παρά πολύ επικίνδυνο για τη χώρα".

Ο κ. Σκανδαλίδης μίλησε και για τον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τάχθηκε υπέρ της πρότασης να ψηφιστεί από τη βάση του κόμματος, δεδομένου ότι αυτή πρέπει να "καθορίσει το μέλλον, και τα πρόσωπα τα οποία θα ενδιαφερθούν να αναλάβουν την προεδρία του Κινήματος, όλοι εκείνοι, δηλαδή, που έμειναν πιστοί, με ίδιες αξίες και μάχες δίπλα μας, και έμειναν όρθιοι, πιστεύοντας ότι παρά το ποσοστό μας μπορούμε ως πολιτικός χώρος να δώσουμε υπόσταση στη δημοκρατική παράταξη"...
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: