30.4.15

«Δεν είναι ρεαλιστική η συμφωνία ως την Κυριακή»...

«Δεν είναι ρεαλιστική η συμφωνία ως την Κυριακή»


Ικανοποίηση για την «εμβάθυνση και εντατικοποίηση» των διαπραγματεύσεων μεταξύ των ελληνικών αρχών και των εκπροσώπων των θεσμών εξέφρασε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, τόνισε ότι...
οι διαπραγματεύσεις του Brussels Group επαναλαμβάνονται σήμερα στις Βρυξέλλες με «εποικοδομητικό πνεύμα» και ότι η Επιτροπή αναμένει να δει πρόοδο. 

Όπως εξήγησε ο Μ. Σχοινάς, στις διαβουλεύσεις εμπλέκονται ανώτεροι αξιωματούχοι και τεχνικοί εμπειρογνώμονες από όλες τις πλευρές. «Καλωσορίζουμε αυτό το βήμα για εμβάθυνση και εντατικοποίηση των επαφών και αναμένουμε να δούμε πρόοδο», σημείωσε.

Από την πλευρά της, η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί, υπογράμμισε και πάλι τη σημασία τα πρόσωπα που εμπλέκονται από ελληνικής πλευράς στις διαπραγματεύσεις να έχουν σαφείς εντολές διαπραγμάτευσης.

Κοινοτικές πηγές ανέφεραν ότι οι διαβουλεύσεις του Brussels Group θα συνεχιστούν ανελλιπώς ως και την Κυριακή και ότι θα τεθούν όλα τα θέματα στο τραπέζι. Οι ίδιες πηγές σημείωναν, ωστόσο, ότι δεν συμμερίζονται την αισιοδοξία ορισμένων δημοσιευμάτων ότι είναι ρεαλιστική η συμφωνία ως την Κυριακή.

Τέλος, η Α. Μπράιτχαρτ είπε ότι συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις ανάμεσα στην ελληνική και την κοινοτική πλευρά για την εκταμίευση ενός ποσού που θα μπορούσε να φτάσει τα 3 δισ. ευρώ εντός του 2015 και το οποίο θα προέρχεται από τα μη χρησιμοποιηθέντα ποσά του προηγούμενου ΕΣΠΑ. Η ίδια ανέφερε ότι έχουν ήδη δεσμευθεί πάνω από 200 εκατ. ευρώ.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: