30.4.15

Ορόσημο η 3η Μαΐου για προκαταρκτική συμφωνία...


Με την πίεση της ρευστότητας που αναμένεται να γίνει ασφυκτική από την επομένη εβδομάδα και σε μία προσπάθεια να επιδειχθεί πρόοδος στις ελληνικές διαπραγματεύσεις, ώστε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να μην...
προχωρήσει σε αύξηση του ποσοστού απομείωσης των ελληνικών ενεχύρων, ελληνική κυβέρνηση και θεσμοί φέρονται να έχουν θέσει την προσεχή Κυριακή 3 Μαΐου ως ορόσημο για προκαταρκτική συμφωνία.
Σύμφωνα με δύο πηγές που επικαλείται το Bloomberg, δεδομένου ότι η Ελλάδα ενδεχομένως να βρεθεί αντιμέτωπη με κρίση ρευστότητας από την επόμενη εβδομάδα, οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε συνάντηση αξιωματούχων της Ευρωζώνης να επιδιώξουν εντατικές διαπραγματεύσεις από σήμερα Πέμπτη με στόχο προκαταρκτική συμφωνία μέχρι τις 3 Μαΐου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στόχος είναι η υπογραφή συμφωνίας κατά την επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση του Eurogroup στις 11 Μαΐου.

Το ίδιο δημοσίευμα εστιάζει στην απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να παρέμβει και να παίξει σημαντικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις, κάτι που όπως τονίζει αποτελεί «παράγοντας κλειδί» στην άρση του αδιεξόδου.

«Αυτό ενδέχεται να δώσει το σήμα ότι η κυβέρνησή του μπορεί επιτέλους να έχει τη βούληση να πράξει όσα απαιτούνται για να ξεκλειδώσουν τα απαραίτητα κεφάλαια στήριξης», σημειώνεται στο δημοσίευμα του Bloomberg.

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: