30.4.15

Η Βουλή ανασύρει τις δικογραφίες Siemens και λίστας Λαγκάρντ...

Με εισήγηση της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας αποφάσισε ομόφωνα να ανασύρει τις δικογραφίες για...
τις υποθέσεις της Siemens και της λίστας Λαγκάρντ ώστε να εξεταστούν κατά προτεραιότητα.

Η Ζ. Κωνσταντοπούλου μάλιστα επικαλέστηκε Έκθεση της Γενικής Γραμματείας Διαφάνειας κατά την προηγούμενη κυβερνητική περίοδο, που καταγράφει 12 δισ. ετήσιες απώλειες από τη διαφθορά και αποφαίνεται ότι αν είχε παταχθεί η διαφθορά στην Ελλάδα η χώρα δεν θα είχε χρεοκοπήσει.

Γι αυτό το λόγο είναι υποχρέωση της Βουλής να ερευνήσει πρωτίστως τις δύο αυτές υποθέσεις, «δύο ζωντανά σκάνδαλα που κηλιδώνουν τον δημόσιο βίο της χώρας», ανέφερε η Ζ. Κωνσταντοπούλου, προσθέτοντας πως για την μεν Siemens το μεγαλύτερο μέρους του υλικού δεν αξιοποιήθηκε δικαστικά, για τη δε Λίστα Λαγκάρντ η συντριπτική πλειονότητα των στοιχείων από την προκαταρκτική εξέταση, «θάφτηκε».

«Πράγματι υπάρχει η Έκθεση της Γενικής Γραμματείας Διαφάνειας, ωστόσο, δεν είμαι βέβαιος αν οι μαθηματικοί υπολογισμοί είναι ακριβείς» ανέφερε από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ, Χαράλαμπος Αθανασίου.

Η πρόταση της Προέδρου, εγκρίθηκε από όλα τα κόμματα διά των εκπροσώπων τους στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας...
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: