30.4.15

Βαρουφάκης: Αποκρουστικός φόρος ο ΕΝΦΙΑ ...


...αλλά μένει για το καλό της διαπραγμάτευσης.
Να είστε σίγουροι, όμως, οτι θα είναι το πρώτο μνημονιακό μέτρο που θα σταλει στο πυρ το εξώτερο (ΗΧΗΤΙΚΟ)...
Ο Γιάνης Βαρουφάκης διέψευσε τις πληροφορίες για μείωση των επικουρικών συντάξεων, την αύξηση του ΦΠΑ και την ακύρωση της...
δέσμευσης για καταβολή της 13ης σύνταξης στους χαμηλοσυνταξιούχους. 
Μιλώντας "Στο Κόκκινο", ο υπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι σύντομα θα επιτευχθεί ενδιάμεση συμφωνία που θα ανοίξει όπως είπε τη κάνουλα της ρευστότητας και θα δώσει τη δυνατότητα για τη σκληρή διαπραγμάτευση του Ιουνίου για μια συμφωνία – λύση που θα επιτρέψει την πραγματική ανάκαμψη και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

"Η Ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη για μια έντιμη λύση που θα απελευθερώσει την χρηματική βοήθεια από τους εταίρους και θα τερματίσει την οικονομική ασφυξία που έχουν οδηγήσει την χώρα τα μνημόνια", είπε.

"Μακάρι να είχαμε τελειώσει εδώ και δύο μήνες όλες τις διαπραγματεύσεις, αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι οι περιστάσεις και οι ανάγκες που πρέπει να λύσουμε με τους εταίρους είναι κάτι που προέχει, κάτι που δεν το επιλέξαμε αλλά το παραλάβαμε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις", τόνισε ο κ. Βαρουφάκης.

Ως διεθνές μιντιακό τσουνάμι παραπληροφόρησης, που προσπαθεί να υπονομεύσει την ελληνική κυβέρνηση και την διαπραγματευτική της ισχύ, χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα που δημιουργούν εντυπώσεις και πρωτοσέλιδα βασισμένα σε "διαρροές".

"Όταν έχεις να τα βάλεις με μια αδίστακτη προσπάθεια υπονόμευσης της κυβέρνησης τότε πρέπει να περιμένεις τα πάντα" [...] "Πριν την Ρίγα είχαν ξεκινήσει προσπάθειες δολιοφθοράς εις βάρος μου, οι οποίες βέβαια έχουν ως στόχο την κυβέρνηση της Ελλάδας, και που ουσιαστικά προσπαθούν να πλήξουν την απόφαση του ελληνικού λαού να εναντιωθεί στις πολιτικές λιτότητας", σημείωσε o υπουργός οικονομικών.

Για την σύσταση ομάδας διαπραγμάτευσης

"Σε συμφωνία με τον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, των συνεργατών μου και με την υπόλοιπη κυβέρνηση, η αλλαγή στην διαπραγματευτική ομάδα", το σχόλιο του κ. Βαρουφάκη για την ομάδα διαπραγματεύσεων, ενώ συμπλήρωσε λέγοντας ότι , "σε κοινό στρατηγικό πλαίσιο συνεδριάζει η ομάδα από την αρχή της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων, απλώς τώρα απέκτησε και τίτλο".

Γιατί δεν τηρήθηκε η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου από τους εταίρους

"Είχαμε συμφωνήσει σε μια πρώτη λίστα και στην εκπόνηση των μεταρρυθμίσεων που θα πατούσε πάνω στον κοινό τόπο της συμφωνίας, όμως από την 24η Φεβρουαρίου η άλλη πλευρά προσπαθεί να ωθήσει τις διαπραγματεύσεις πριν την 25η Ιανουαρίου και να αναιρέσει ουσιαστικά την εντολή του Ελληνικού λαού" και συμπλήρωσε λέγοντας ότι "ενώ μας λένε ότι το Eurogroup ακολουθεί τους κανόνες, οι ίδιοι δεν τους ακολουθούν στην περίπτωση της Ελλάδας".

Στο ερώτημα αν αν θα υπάρξει φόρος διανυκτέρευσης ο υπουργός Οικονομικών απάντησε: «Δεν έχει αποσαφηνιστεί γιατί το συζητάμε. Δεν έχει αποσαφηνιστεί γιατί το συζητάμε. Δεν εχει μπει καν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης του Brussels Group.

Οσον αφορά τον ΕΝΦΙΑ, είπε τα εξής: «Να ξεκαθαρίσουμε ότι είναι ένας αποκρουστικός φόρος. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι στην προτεραιότητά μας να τον αλλάξουμε».


Πρόσθεσε ότι τις επόμενες εβδομάδες και άλλα θέματα εκτός από τον ΕΝΦΙΑ θα μπουν σε μια σειρά προτεραιότητας.«Αυτό που προέχει είναι η κυβερνώσα Αριστερα να πετύχει μια συμφωνία λύσης. Στο πλαίσιο αυτό να είστε σίγουροι ότι ο ΕΝΦΙΑ θα είναι το πρώτο μνημονιακό μέτρο που θα σταλει στο πυρ το εξώτερο», κατέληξε.
Ακούστε το Ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια: