30.4.15

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδοκιμάζει τη... συγγένεια...



Αντα Ψαρρά

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε χθες στο twitter σε περίπου 10 ανθρώπους που έχουν συγγενικές σχέσεις και έχουν αναλάβει θέσεις κοντά σε υπουργούς της σημερινής κυβέρνησης, σχολιάζοντας ότι «για την κυβέρνηση μετράει περισσότερο ο...
βαθμός συγγένειας από την αξιολόγηση».







Πέρα από το ότι δεν μπήκε καν στον κόπο να δει τα επιστημονικά εφόδια και την εμπειρία στους αντίστοιχους τομείς των ανθρώπων στους οποίους αναφέρεται, έχει μπερδέψει ακόμα και υπουργούς που τυχαίνει να είναι συγγενείς ενώ βρίσκονται στον πολιτικό στίβο με ενεργό παρουσία πριν ο ίδιος αποφασίσει -ως μέλος της οικογένειας- να κάνει πολιτική καριέρα. Στηλιτεύει ακόμα και προσωπικούς συνεργάτες υπουργών ενώ, όπως γίνεται ανέκαθεν και είναι φυσικό (ώς έναν βαθμό), κάθε υπουργός θέλει να έχει κοντά του ανθρώπους εμπιστοσύνης.

Ακούγεται όμως αστείο να στηλιτεύει τη «συγγένεια» ο τέως υπουργός με τους 20 συμβούλους (29 μαζί με συνεργάτες αποσπασμένους), ενώ είναι ο γιος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, αδελφός της Ντόρας Μπακογιάννη και θείος του περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη, για να μην αναφερθούμε εδώ σε συζύγους, γαμπρούς, ξαδέλφια, εγγόνια και σύντεκνους, που αν κάποιος προσπαθήσει να φτιάξει τη λίστα των διορισμών τους, των επιχειρηματικών διαδρομών τους στο Δημόσιο και των επιχορηγήσεων είναι βέβαιο ότι θα γεμίσει πολλές σελίδες πολλών τετραδίων.

Τελικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσπαθώντας να κυριαρχήσει στην ηγεσία του κόμματος, αποδεικνύει καθημερινά τη μεγάλη απόσταση που τον χωρίζει από την πολιτική παρουσία της αδελφής του.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: