24.4.15

Το παρασκήνιο των συναντήσεων του Τσίπρα με Μέρκελ, Ολάντ και Γιούνκερ...

Από τις τρεις συναντήσεις του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες, όπως έγινε γνωστό η ευκολότερη ήταν αυτή με την καγκελάριο της Γερμανίας. Αντιθέτως πολύ λιγότερο αναμενόμενη ήταν η...
στάση που κράτησε ο Φρανσουά Ολάντ, αλλά και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζ.Κ. Γιούνκερ που προσπάθησε να εξηγήσει γιατί χάνει την υπομονή του με την Ελλάδα και τι ακριβώς πρέπει να γίνει για να ολοκληρωθεί ο έλεγχος του προγράμματος που είναι σε εκκρεμότητα.

Η ελληνική πλευρά από νωρίς διοχέτευε μέσω πηγών την εικόνα πως η έλλειψη αξιολόγησης ως την 30ή Απριλίου αποτελεί υπαναχώρηση από την συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου, επιμένοντας να μιλάει για “ενδιάμεση αξιολόγηση” και “πρόγραμμα-γέφυρα”. 

Σύμφωνα με κύκλους της Κομισιόν, από την τοποθέτηση του Ζ.Κ. Γιούνκερ, παρουσία του επικεφαλής του γραφείου του Μάρτιν Ζερμάγιερ στην κλειστή συνάντηση με τον πρωθυπουργό, κατέστη σαφές για μια ακόμη φορά η πάγια θέση των θεσμών ότι η αξιολόγηση “δεν ολοκληρώνεται από μόνη της” και πως “η ελληνική πλευρά πρέπει να φέρει μέτρα για να καλύψει τους στόχους”. 
Διαβάστε περισσότερα εδώ...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: