21.4.15

Δεν θα υπογράψουμε...

Δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη για την πορεία των δραπραγματεύσεων...

Οι δανειστές πρέπει να παραδεχτούν τα λάθη τους, είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας το...
βράδυ της Τρίτης στο 20ο Banking Forum.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε ότι ο λόγος του ντόμινο ήταν η λάθος αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης, όχι η Ελλάδα και υπογράμμισε πως πρέπει να υπάρχει μια κανονική νομισματική και οικονομική ευρωπαϊκή ένωση.
«Έπρεπε να πηγαίνουμε προς μια ευρωπαϊκή ομοσπονδιακή ένωση. Αλλά η διαπραγμάτευση αποτελεί εμπόδιο», τόνισε.

Όσον αφορά στην πορεία των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι είναι απίστευτο πόσοι άνθρωποι και πόσες ώρες πασχίζουν για αυτήν την διαπραγμάτευση.

«Πασχίζουμε για κάτι πολύ δύσκολο, δηλαδή να μην επιστρέψουμε στα παλιά μοντέλα ανάπτυξης, αλλά ούτε να υπογράφουμε μεταρρυθμίσεις που δεν πιστεύουμε μόνο και μόνο για την δόση», είπε, προσθέτοντας πως «πρέπει και οι δανειστές να παραδεχτούν τα λάθη τους».

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, η κυβέρνηση έχει δύο στόχους. Όπως είπε, ο πρώτος είναι να βάλει τα δημοσιονομικά της χώρας σε μια βιώσιμη πορεία, καθώς «το παλαιό πρόγραμμα δεν σταθεροποιούσε την οικονομία», σημειώνοντας πως για την μερική επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, «χρειάστηκε να κλείσει και το Βερολίνο το μάτι».

Παράλληλα, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι αν δεν μειώνονταν ο στόχος για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για φέτος,η χώρα θα καταστρέφονταν.«Το επίπεδο κεφαλαιοποίησης των τραπεζών είναι ικανοποιητικό, αλλά όχι το επίπεδο των κόκκινων δανείων. Αυτή η συζήτηση γίνεται τώρα δύο Brussels group στο Παρίσι», είπε στη συνέχεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: