23.4.15

«Πολιτισμική» επανάσταση!...

ÔÏ ÁÍÁÊÁÉÍÉÓÌÅÍÏ ÊÔÉÑÉÏ ÔÏÕ ÅÈÍÉÊÏÕ ÈÅÁÔÑÏÕ "ÔÓÉËÅÑ"  (ÊÁÔÙÌÅÑÇÓ ÊÙÓÔÁÓ/EUROKINISSI)
Την επανάσταση κηρύσσει το ΠΑΣΟΚ, τώρα και στον Πολιτισμό, προκειμένου να αντιπολιτευθεί την κυβέρνηση.
 Από την μία...
η απομάκρυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, από την άλλη ο κίνδυνος συρρίκνωσης του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, εξανέστησαν οι άνθρωποι.

Ειδικά για τον τρόπο με τον οποίο απομακρύνθηκε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, έκανε στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη να μιλούν για θέμα πολιτισμού, όχι όμως θεατρικού, αλλά δημοκρατικού και θεσμικού, ειρωνευόμενοι παράλληλα την «αριστερή ηθική αυτοπεποίθηση» της κυβέρνησης που υποστηρίζουν ότι είναι ψευδώνυμο της αλαζονείας και του αυταρχισμού.

Όσο για το ΚΘΒΕ, η επίθεση στρέφεται κυρίως κατά του υπουργού Πολιτισμού Νίκου Ξυδάκη που δεν έχει τηρήσει μέχρι τώρα τις δεσμεύσεις του για την επιχορήγηση που δικαιούται, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με συρρίκνωση μετά από πάνω από μισό αιώνα προσφοράς στον Πολιτισμό, όπως λένε.

Για να το …ταιριάξουν δε, με την επικαιρότητα, στον απόηχο και της συμβολικής κατάληψης της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών από απλήρωτους ηθοποιούς, εκφράζουν την ελπίδα «ο ιστορικός αυτός θεατρικός οργανισμός» να μην αποτελέσει ένα ακόμα «θύμα της λεηλασίας των εθνικών ταμείων» από την κυβέρνηση…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: