1.2.14

H Ελλάδα θα είναι στο Μουντομπάσκετ!...



Απόλυτη δικαίωση για τον Ιταλό δημοσιογράφο, Αντρέα Μπαρότσι, καθώς πριν λίγο είχε γράψει ότι η Εθνική μας θα είναι στην Ισπανία.
Eτσι, η Εθνική μας θα είναι παρούσα για έβδομη φορά στην ιστορία της και..
τρίτη σερί θα είναι η Ελλάδα σε ένα Μουντομπάσκετ.
Η FIBA κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής της Επιτροπής στη Βαρκελώνη αποφάσισε να δώσει στην «επίσημη αγαπημένη» μια από τις τέσσερις κάρτες ελεύθερης συμμετοχής (ή αλλιώς… wild cads).
Τις υπόλοιπες τρεις πήραν Βραζιλία, Τουρκία και Φινλανδία, ενώ θεατές του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπως από τη διοργάνωση της Ισπανίας (30/8-14/9.)
Εκτός έμειναν οι Κίνα, Ρωσία (που φημολογείται πως αποσύρθηκαν αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι) που επίσης διεκδικούσαν θέση, Βοσνία, Καναδάς, Ισραήλ, Νιγηρία, Πολωνία, Κατάρ και Βενεζουέλα, ενώ Ιταλία και Γερμανία είχαν αποσυρθεί από τη διεκδίκηση προ λίγων ημερών.
Ετσι, η Εθνική μας αποφεύγει και τα τα προκριματικά για το Ευρωμπάσκετ της Ουκρανίας το 2015 στο οποίο προκρίνεται απευθείας, ενώ την προσεχή Δευτέρα θα συμμετέχει στην κλήρωση για το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα γίνει στη Βαρκελώνη (20:00 ώρα Ελλάδας).
Οι αγώνες της πρώτης φάσης θα γίνουν σε Μπιλμπάο, Γρανάδα, Γκραν Κανάρια και Σεβίλλη, ενώ της τελικής φάσης σε Βαρκελώνη και Μαδρίτη.


woop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: