28.2.14

Η Σουηδία καλεί τις ρωσικές δυνάμεις να αποσυρθούν...

«Πρόκειται για στρατιωτική επέμβαση και κατοχή της περιοχής»...

Η Σουηδία κάλεσε τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις να εγκαταλείψουν «αμέσως» τη Συμφερόπολη, την πρωτεύουσα της Αυτόνομης Ουκρανικής Δημοκρατίας της Κριμαίας, αντιδρώντας στην...
αμφισβήτηση της νέας ηγεσίας που συστάθηκε στο Κίεβο από φιλορώσους στην περιοχή.

Είναι «ανησυχητική η κατάσταση στην Κριμαία. Η Ρωσία πρέπει αμέσως να αποσύρει τις δυνάμεις της (και να τις διατάξει να επιστρέψουν) στις νόμιμες βάσεις τους. Η Συμφερόπολη είναι ξεκάθαρα πέραν αυτής της περιοχής» έγραψε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ο υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας Καρλ Μπιλτ.

Η παρέμβαση του Μπιλτ προστίθεται στις φωνές στη Δύση οι οποίες ζητούν από τη Ρωσία, κατονομάζοντάς την ή όχι, να μην επέμβει στην εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Ουκρανία.

Νωρίτερα και η Λιθουανία, η οποία ασκεί αυτό το μήνα την προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ανέφερε πως θα ζητήσει από το όργανο αυτό να αντιδράσει στην κρίση στην Κριμαία.

«Ζήτησα από τους εκπροσώπους μας (στα Ηνωμένα Έθνη) να εξασφαλίσουν ότι η κατάσταση στην Κριμαία θα ενταχθεί στα θέματα της ημερήσιας διάταξης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εξωτερικών της Λιθουανίας Λίνας Λινκέβιτσους στο Βίλνιους.

«Αυτό που συμβαίνει στην Κριμαία μοιάζει με μια στρατιωτική επέμβαση και κατοχή της περιοχής» δήλωσε ο Λινκέβιτσους...

Δεν υπάρχουν σχόλια: