27.2.14

O Ομπάμα και το πρώτο ψέμα του Θεοδωράκη...




Αν το «ποτάμι» ακολουθήσει, όπως λεέι, το παράδειγμα Ομπάμα σημαίνει ότι θα χρηματοδοτείται από τράπεζες και καναλάρχες...
«Και πού θα βρείτε τα λεφτά για την καμπάνια σας;» αναρωτιόταν ο υποψήφιος των ευρωεκλογών Σταύρος Θεοδωράκης στο κείμενο με το οποίο παρουσίασε (μέσω του protagon) το νέο του κόμμα.
«Εδώ», απάντησε ο ίδιος «έχουμε την τεχνογνωσία Ομπάμα. Που  όταν...
πρωτοβγήκε παραμέρισε τους δυνατούς του χρήματος και ζήτησε τα λίγα δολάρια των πολλών».
Μέχρι στιγμής στην Ελλάδα το μόνο κόμμα που ισχυρίστηκε ότι κατάφερε να κατέβει με αξιώσεις στις εκλογές μόνο με τις συνεισφορές των μελών του ήταν η Χρυσή Αυγή – στο όνομα της οποίας έπινε κάποτε νερό και ο Θεοδωράκης.
Το πρόβλημα είναι ότι ακόμη και αυτοί οι νεοναζιστές ψεύτες δεν θα τολμούσαν να χρησιμοποιήσουν το παράδειγμα του Ομπάμα.
Όσοι δημοσιογράφοι ασχολήθηκαν το 2008 με την προεκλογική εκστρατεία του σημερινού πρόεδρου των ΗΠΑ γνωρίζουν ότι τα χρήματα που συγκέντρωσε από τα μικροποσά των οπαδών του δεν θα αρκούσαν ούτε για πλαστικά σημαιάκια.
Αντίθετα ο Ομπάμα έλαβε για τις εκλογές του 2008 τα περισσότερα χρήματα που είχε συγκεντρώσει υποψήφιος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ από τα μεγαθήρια της Wall Street – τα οποία υπηρετεί ακόμη και σήμερα σαν πιστός υπάλληλός τους.
Διευθυντικά στελέχη γιγαντιαίων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, όπως ο Robert Wolf της UBS Investment Bank αλλά και δεκάδες διευθυντές λιγότερο γνωστών hedge funds συγκέντρωσαν για τον Ομπάμα ποσά που ξεπερνούσαν το μισό εκατομμύριο δολάρια έκαστος.
Στην κορυφή της λίστας, από πλευράς τραπεζικών ιδρυμάτων, βρέθηκε η Goldman Sachs η οποία προσέφερε την μεγαλύτερη χορηγία που έχει δοθεί ποτέ σε Αμερικανό πολιτικό και η οποία γνώριζε ότι θα αντιμετώπιζε βαρύτατες κατηγορίες για τη δράση της πριν και μετά την χρηματοπιστωτική κρίση του 2007-08, που έφερε το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα στα όρια της ολοκληρωτικής κατάρρευσης.
Ανταποδίδοντας αυτή τη «μικρή βοήθεια» ο Ομπάμα δημιούργησε έναν παράδεισο για τις τράπεζες, οι οποίες απολαμβάνουν ασυλία ακόμη και για διαπιστωμένα σκάνδαλα δισεκατομμυρίων δολαρίων, που επιβάρυναν τους Αμερικανούς φορολογούμενους.
Στην βοήθεια που έλαβε ο εκλεκτός της Wall Street δεν μπορεί να συνυπολογιστεί φυσικά η προώθηση (αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων) που του παρείχαν τα μεγαλύτερα εκδοτικά και τηλεοπτικά συγκροτήματα των ΗΠΑ – με αποκορύφωμα την προκλητική στήριξη από τον μεγιστάνα των MME Ρούμπερτ Μέρντοχ.
Αυτές βλέπετε ήταν… Mega βοήθειες που έδωσαν πραγματικό… Βήμα στον υποψήφιο των Δημοκρατικών.
Ο παρακάτω πίνακας είναι ενδεικτικός και στηρίζεται μόνο στα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα.




info-war.gr

Σκίτσο του Σπύρου Δερβενιώτη

Δεν υπάρχουν σχόλια: