28.2.14

Δούρου: "Εκτός τόπου και χρόνου...


...ο απολογισμός της διοίκησης Σγουρού"...

Σκληρή και ολομέτωπη επίθεση κατά του σημερινού και εκ νέου υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού, εξαπέλυσε η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ για την περιφέρεια Αττικής, Ρένα Δούρου, με αφορμή τον...
απολογισμό των πεπραγμένων για το 2013.

Η κυρία Δούρου έκανε λόγο για απολογισμό «εκτός χρόνου και τόπου» που «πάσχει σοβαρά σε δύο επίπεδα, το θεσμικό και εκείνο των δράσεων».

Κατηγόρησε τον Γιάννη Σγουρό ότι «χρησιμοποίησε τα κρίσιμα ελλείμματα δημοκρατίας του καλλικρατικού πλαισίου προκειμένου να προωθήσει πολιτικές που εναρμονίζονται πλήρως με τις κεντρικές μνημονιακές πολιτικές επιλογές σε κοινωνικά, περιβαλλοντικά, οικονομικά ζητήματα».

Έκανε λόγο, επίσης, για έργο «επιφανειακό, αναποτελεσματικό, μακριά από τις ανάγκες των πολιτών. Είναι έργο αμέτοχου παρατηρητή της συστηματικής κοινωνικής καταβαράθρωσης».

«Στο δε επίπεδο των έργων και των υποδομών έγινε φανερή η απουσία πολιτικής βούλησης για ανάπτυξη προς όφελος του συνόλου της κοινωνίας και όχι των ολίγων, των συμφερόντων των κερδοσκόπων και των μεγαλοεργολάβων. Δεν υπήρξε καμία ουσιαστική υποδομή στις πάσχουσες περιφέρειες της Αττικής. Εκείνο που υπήρξε ήταν έργα βιτρίνας, όπως αναπλάσεις πλατειών και δρόμων, και όχι ένας πλήρης αντιπλημμυρικός σχεδιασμός για το σύνολο της Αττικής, η ολοκλήρωση του αποχετευτικού συστήματος, για παράδειγμα της Ανατολικής Αττικής, η θετική απάντηση στην τραγική έλλειψη σχολικών μονάδων και βρεφονηπιακών σταθμών, κ.α. Αντιθέτως η διοίκηση ευθυγραμμίστηκε με ιδιωτικοποιήσεις, εκχώρηση δημόσιας περιουσίας και υποδομών σε εργολαβικά συμφέροντα, όπως οι μονάδες επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων, σε βάρος της ποιότητας ζωής και του περιβάλλοντος» σημειώνει, επίσης, η κυρία Δούρου και καταλήγει: «Αυτή η πορεία, που είναι σε βάρος των πολιτών, της κοινωνίας, της Αυτοδιοίκησης, μπορεί να αλλάξει με αλλαγή πολιτικής, με έμφαση στην αποκεντρωμένη δημοκρατική εξουσία με λαϊκή συμμετοχή. Για μια Αυτοδιοίκηση στην υπηρεσία των εργαζομένων και των πολιτών. Για μια Περιφέρεια Αττικής σημαντικό μοχλό στην προσπάθεια για παραγωγική, κοινωνική και οικολογική ανασυγκρότηση της χώρας»...
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: