28.2.14

Θύελλα αντιδράσεων για τον «διορισμό» Παπαθανασίου στα ΕΛ.ΠΕ...

Ανακοίνωση σε έντονο ύφος κατά του «προκλητικού διορισμού» του Γιάννη Παπαθανασίου στα Ελληνικά Πετρέλαια, εξέδωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Φίλιππος Σαχινίδης ενώ τα βέλη τους έριξαν και...
βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.


Ο κ. Σαχινίδης, χαρακτήρισε «προκλητική και απαράδεκτη» την επιλογή του κ. Παπαθανασίου ως προέδρου των ΕΛ.ΠΕ που έγινε μετά μετά από πρόταση του υπουργείου Οικονομικών.

Επίσης στην ανακοίνωση τονίζει ότι «ως τελευταίος Υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Καραμανλή, ο κ. Παπαθανασίου έχει τεράστιες πολιτικές ευθύνες για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας» ενώ συμπλήρωσε:

«Οι πολιτικές πράξεις και παραλείψεις του, συνετέλεσαν, σε πολύ μεγάλο βαθμό, στην ανάγκη της χώρας να προσφύγει στη σύναψη δανειακής σύμβασης και στο Μνημόνιο. Με πρόβλεψη ελλείμματος 2% στον Προϋπολογισμό του 2009, επί Υπουργίας του κ. Παπαθανασίου οι δαπάνες εκτινάχθηκαν, τα έσοδα κατέρρευσαν και το έλλειμμα έφτασε σε διψήφια νούμερα».

Ο Φίλιππος Σαχινίδης συνεχίζει την επίθεση στον Γιάννη Παπαθανασίου λέγοντας πως «έχει τεράστιες πολιτικές ευθύνες και για την εξαπάτηση των Ευρωπαίων εταίρων μας, που πλήρωσε ακριβά η χώρα» και διευκρινίζει:

«Εξαπάτηση, δεδομένου ότι μερικές μόλις ημέρες πριν τις εκλογές του Οκτωβρίου 2009, γνωστοποιούσε στην Eurostat έλλειμμα 6% για το έτος 2009, ενώ από τα στοιχεία της Τράπεζας Ελλάδος και του Υπουργείου Οικονομικών ήδη γνώριζε πως στο 9μηνο το έλλειμμα ήταν σχεδόν 10%».

Το συμπέρασμα του κ. Σαχινίδη είναι ότι η επιλογή Παπαθανασίου «προσβάλλει τις θυσίες που έκαναν οι Έλληνες πολίτες τα τελευταία 4 χρόνια, για την αποκατάσταση της δημοσιονομικής ισορροπίας στη χώρα» ενώ καλεί την κυβέρνηση «να του ζητήσει άμεσα να παραιτηθεί από την θέση του Προέδρου των ΕΛΠΕ».

Στην εκλογή Παπαθανασίου αντέδρασε και ο Γιώργος Πεταλωτής με ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:





Και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης σχολίασε με καυστικό τρόπο μέσω του προσωπικού του λογαριασμού την εκλογή Παπαθανασίου...
koolnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: